Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
"Ventspils" komanda svētdien tomēr vēl nekļuva par Latvijas virslīgas futbola čempionāta priekšlaicīgu uzvarētāju.

Čempionāta 34.kārtas spēlē "Ventspils" savā laukumā ar 2:0 (1:0) uzvarēja "Jūrmala" komandu, bet kopvērtējuma līderu tuvākie sekotāji "Liepājas metalurgs" izbraukumā prata izcīnīt panākumu pret Daugavpils "Daugavu" ar rezultātu 1:0 (0:0).

"Ventspils" komandas spēlē ar precīzu sitienu izcēlās Vadims Jančuks, bet otrajā puslaikā tiesneša piešķirto 11 metru soda sitienu realizēja Federiko Martiness.

Tikmēr Daugavpilī "Liepājas metalurga" komandas labā uzvaras vārtus 70.minūtē guva uz maiņu nākušais Vladimirs Kamešs.

Lai "Ventspils" jau svētdien kļūtu par šīs sezonas čempionvienību, tai pašai bija jāuzvar "Jūrmala", kā arī jācer, ka "Liepājas metalurgs" piedzīvos zaudējumu Daugavpilī.

Pārējās 34.kārtas spēlēs pagājušās sezonas čempionvienība "Skonto" savā laukumā ar 2:1 (1:1) uzvarēja "Jelgavu", bet "Jūrmala-VV" savu skatītāju priekšā, atspēlējoties no divu vārtu deficīta, cīnījās neizšķirti 2:2 (0:2) ar "Gulbenes" vienību.

Čempionāta kopvērtējumā divas kārtas pirms sezonas noslēguma šobrīd līderpozīcijā ar 69 punktiem 30 mačos atrodas "Ventspils", bet tai ar 67 punktiem 31 spēlē seko "Liepājas metalurgs".

"Daugavas" futbolistiem 31 spēlē iekrāti 62 punkti, bet "Skonto" ar 56 punktiem 30 spēlēs atrodas ceturtajā pozīcijā un turpina cīņu par trešo vietu.

"Jūrmalas" komanda ar 40 punktiem 30 mačos atrodas piektajā vietā, bet tai ar 37 punktiem 30 cīņās seko "Jelgava". Septītie ar 28 punktiem 30 spēlēs ir "Gulbenes" futbolisti, "Jūrmala-VV" kontā 20 punkti 30 mačos, bet "Olimps" 30 mačos ticis tikai pie sešiem punktiem.

Deviņi klubi šīs sezonas Latvijas čempionātā aizvadīs četru apļu turnīru.
Kā ziņots, sākotnēji bija plānots, ka sacensībās startēs desmit klubi, kas aizvadīs trīs apļu turnīru, tomēr no līdzdalības atteicās Rēzeknes "Blāzma".

Pēc sezonas virslīgas devītās vietas ieguvēja aizvadīs pārspēles ar pirmās līgas otro labāko komandu, bet pirmā automātiski iekļūs virslīgā. Tādējādi 2012.gadā Latvijas Futbola federācija (LFF) atkal cer atjaunot desmit komandu dalību virslīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!