Foto: F64

"Ventspils" futbolisti, pateicoties diviem realizētiem 11 metru soda sitieniem, trešdien savā laukumā izrāva neizšķirtu 2:2 (1:1) Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta 12.kārtas centrālajā spēlē ar "Liepājas metalurga" komandu.

Rezultātu jau 12.minūtē atklāja Roberts Savaļnieks, tomēr 37.minūtē nigērietis Ahmeds Abdultaofiks realizēja "pendeli", panākot 1:1.

Otrā puslaika sākumā Antons Jemeļins atguva vadību viesiem, tomēr 65.minūtē "Liepājas metalurgs" palika mazākumā, kad no laukuma tika noraidīts Dmitrijs Hmizs. Cīņas beigās ventspilniekiem izdevās panākt neizšķirtu, kad 83.minūtē 11 metru soda sitienu realizēja Daniils Turkovs.

Pēc negaidīti veiksmīgā sezonas sākuma pēdējos trijos mačos liepājnieki izcīnījuši vien divus punktus, bet "Ventspils" ar šo punktu zaudējumu atpalikusi no līderes "Skonto".

Kopvērtējuma vienvadību pārņēma Rīgas "Skonto" komanda, kas ar 2:0 (2:0) izbraukumā pieveica sacensību pastarīti "Metta"/"Latvijas Universitāte". Abi vārti tika gūti pirmā puslaika vidū, kad ar pāris minūšu intervālu rezultatīvi bija Kristaps Blanks un Artūrs Karašausks.

Šajā mačā "Skonto" komandai diskvalifikācijas dēļ nevarēja palīdzēt čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Valērijs Šabala.

Abiem Kurzemes klubiem, kā arī "Skonto" komandai šie bija pēdējie mači pirms dalības UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā. Kā ziņots, pirmdien notikušajā izlozē noskaidrojās, ka "Ventspils" sacentīsies ar Velsas vicečempioniem "Airbus UK", "Liepājas metalurgs" spēkosies ar Velsas kausa ieguvējiem Prestatinas "Town", bet Skonto" tiksies ar "Tiraspol" vienību no Moldovas.

Uz maču Ventspilī bija ieradies arī viens no "Airbus UK" komandas treneriem.

Vēl vienā mačā starp vadošā sešinieka vienībām Jūrmalas "Spartaks" savā laukumā cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar Rīgas "Daugavas" futbolistiem. Šis "Spartaka" komandai bija vien otrais neizšķirts šosezon, turklāt pirmais tika fiksēts vēl čempionāta pirmajā kārtā.

Tikmēr pēc iespaidīgās neveiksmju sērijas otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja "Jūrmalas" komanda, kas ar 2:0 (1:0) izbraukumā uzveica čempionāta debitanti Ilūkstes NSS.

Spēles 23.minūtē pēc Hideaki Takedas piespēles labā sitiena pozīcijā nokļuva Oļegs Malašenoks, kurš ar precīzu sitienu vadībā izvirzīja jūrmalniekus, bet 71.minūtē viņu pārsvaru dubultoja Artjoms Loginovs, kurš pretuzbrukumā izspraucās starp diviem aizsargiem.

Kā ziņots, pirms tam "Jūrmala" bija cietusi neveiksmes sešos mačos pēc kārtas ar kopējo vārtu attiecību 0:15.

12.kārta noslēgsies ceturtdien, kad "Jelgavas" komanda savā laukumā spēkosies ar čempioni Daugavpils "Daugavu".

Pēc šī mača čempionātā atkal būs vairāk nekā divas nedēļas ilgs pārtraukums.

Virslīgas kopvērtējumā tagad "Skonto" kontā ir 27 punkti 11 mačos, un tai par diviem punktiem zaudē ventspilnieki. Trešo vietu ar 24 punktiem 12 mačos ieņem Rīgas "Daugava", ceturtie ar 20 punktiem ir Daugavpils "Daugavas" pārstāvji, tomēr tikpat punktu ir arī "Spartaka" komandai. Savukārt vēl par punktu mazāk ir "Liepājas metalurga" vienībai.

Līderu sešiniekam ar 14 punktiem 12 mačos pietuvojusies "Jūrmala", bet "Jelgavas" kontā ir pieci punkti. Devītā ar četriem punktiem ir Ilūkstes NSS vienība, bet turnīra kopvērtējumu noslēdz "Metta"/LU ar diviem punktiem.

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja "Gulbene".

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru "SMScredit.lv". Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija no 2010.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!