Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) ceturtdien uz 10 Eirokausu spēlēm diskvalificēja Latvijas futbola kluba "Ventspils" vārtsargu Konstantīnu Mahnovski, pret kuru bija iesākta lieta par iespējamām rasisma izpausmēm.

Mahnovskis diskvalificēts nepilnas divas stundas pirms UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas spēles, kurā ceturtdienas vakarā "Ventspils" Rīgā uzņems Gimaraišas "Vitoria". Spēle stadionā "Daugava" sāksies pulksten 19:45, bet UEFA lēmumu publiskoja pulksten 18:00.

Mahnovskis sodīts par incidentu UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrās kārtas atbildes spēlē ar Maltas klubu "Gzira United". UEFA sodīja arī Maltas komandas spēlētāju Amadu Sambu, kurš diskvalificēts uz divām spēlēm par "citu spēles dalībnieku apvainošanu".

Ziņots, ka pirms nedēļas ventspilnieki viesos cīnījās neizšķirti 2:2 ar "Gzira United", divu spēļu summā uzvarot ar 6:2. Ventspilnieki otros vārtus ielaida spēles izskaņā, bet jau pēc spēles beigu signāla tiesnesis parādīja divas sarkanās kartītes.

Kā ziņoja Maltas mediji, mača izskaņā noticis incidents starp Kurzemes kluba vārtsargu Mahnovski un Gziras kluba rindās spēlējošo Senegālas spēlētāju Sambu. Abi futbolisti saņēma sarkanās kartītes, bet no lielākām nekārtībām izdevies izvairīties, iesaistoties abu komandu personālam.

Kā ziņo " netnews.com.mt", ar to notikumi nav beigušies. Maltas kluba puses apgavoja, ka Latvijas kluba pārstāvji "izdarījuši spiedienu", lai "Gzira United" neiesniedz nekādu sūdzību par iespējamu rasisma izpausmēm. Ventspils kluba vadība arī vērsusies ar vēstuli un aicinājusi to parakstīt Maltas klubu, tomēr mājinieki atteikušies, ziņo "netnews.com.mt".

Par notikušo "Gzira United" iesniegusi oficiālu sūdzību UEFA gan par rasisma izpausmēm, gan par "Ventspils" rīcību. Cīņa pret rasisma izpausmēm futbolā ir viena no UEFA prioritātēm, tāpēc "Ventspils" vārtsargs arī saņēmis bargu sodu.

Kā noprotams no UEFA paziņojuma, "Ventspils" gan ir izvairījusies no soda, un šajā incidentā sodīts tikai futbolists, nevis klubs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!