Foto: AP/Scanpix/LETA

Brazīlijas futbola izlases un Spānijas kluba Madrides "Real" uzbrucējs Vinisiuss Žuniors svētdien pēc vairākiem apvainojumiem no skatītāju puses Spānijas čempionāta mačā pret "Valencia" nosauca "La Liga" par "rasistu" līgu.

Jau vēstīts, ka "Real" izbraukumā ar 0:1 (0:1) piekāpās Valensijas futbolistiem, kuriem uzvara ļāvusi pakāpties uz 13.vietu un nodrošināties pret izkrišanu uz zemāku divīziju. Vienīgos vārtus 33.minūtē guva Djego Lopess.

Spēles laikā "Valencia" līdzjutēji Žunioru apsaukāja par "mērkaķi", kas spēlētājam lika pieprasīt trenerim Karlo Ančeloti maiņu. Žuniors gan palika laukumā, mača izskaņā nopelnot sarkano kartīti par nesportisku uzvedību.

Pēc sarkanās kārtītes saņemšanas Žuniors ironiski aplaudēja, par ko saņēma skatītāju ovācijas.

"Šī nav ne pirmā, ne otrā, ne trešā reize [kad tieku apvainots]," pēc spēles sacīja brazīlietis. "Rasisms ir normāla parādība "La Liga". Sacensību rīkotāji uzskata, ka tas ir normāli, tāpat Spānijas futbola federācija uzskata, ka tas ir normāli un pretinieki to dara."

"Līga, kas reiz piederēja Ronaldinju, Ronaldo, [Krištianu] Ronaldu un Mesi, tagad pieder rasistiem," sarūgtināts bija 22 gadus vecais brazīliešu uzbrucējs. "Lai mani piedod spāņi, kuri nav ar to mierā, bet Brazīlijā tagad Spānija tiek uzskatīta par rasistu valsti. Diemžēl, bet ar visu kas notiek katru nedēļu (spēles Spānijas čempionātā), man tam jāpiekrīt."

"Real" kopvērtējumā ar 71 punktu 35 spēlēs noslīdējusi uz trešo pozīciju, ļaujot sevi apsteigt Madrides "Atletico", kuru kontā ir 72 punkti. Tikmēr čempionu titulu jau nodrošinājusi "Barcelona", kas tikusi pie 85 punktiem.

Spānijas kausa izcīņā "Real" šosezon izdevās triumfēt, bet UEFA Čempionu līgā tika sasniegts pusfināls, kurā nācās piekāpties Anglijas čempioniem Mančestras "City".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!