Foto: AFP/Scanpix/LETA
No Lietuvas futbola izlases galvenā trenera amata otrdien atbrīvots Valds Ivanausks, paziņojusi vietējā federācija. Kaimiņiem šobrīd iekrājusies piecu zaudējumu sērija.

"Izlases rezultāti ir ļoti neapmierinoši, tāpēc Lietuvas Futbola federācijas izpildkomiteja pēc Ivanauska un viņa palīgu ziņojuma uzklausīšanas nolēmusi atbrīvot treneru komandu no tās pienākumiem," teikts paziņojumā.

Par Lietuvas izlases pagaidu treneri nozīmēts vācietis Reinholds Brē, kurš iepriekš bija federācijas tehniskais direktors.

Lietuvas valstsvienībai šobrīd ir piecu zaudējumu sērija – iepriekšējo uzvaru izdevās gūt marta beigās pārbaudes mačā pret Sanmarīno (2:1), taču pēc tam sekojušas neveiksmes pārbaudes spēlē pret Īriju un visās četrās aizvadītajās UEFA Nāciju līgas cīņās pret Luksemburgu, Fēru salām un divreiz Turciju, tostarp apkaunojošo 0:6 savā laukumā.

Ivanausks izlases grožus pārņēma vien pagājušajā gadā. Viņa vadībā komanda FIFA rangā noslīdējusi līdz 142. pozīcijai, tai atrodoties viszemāk no trim Baltijas valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!