Foto: AP/Scanpix

Pie vērtīga neizšķirta, pateicoties kuriozi gūtiem vārtiem, UEFA Čempionu līgas grupu turnīra spēlē otrdien tika Krievijas premjerlīgas futbola čempionāta līderi Sanktpēterburgas "Zeņit", kas piektās kārtas mačā savā laukumā cīnījās 1:1 (0:0) ar šosezon teicami spēlējošo Spānijas komandu Madrides "Atletico".

Madrides komanda jau pirms šīs spēles bija nodrošinājusi G apakšgrupas pirmo vietu, bet "Zeņit" vienībai iegūtais punkts ļauj turpināt cīņu par otro pozīciju un vietu astotdaļfinālā.

Spēles 53.minūtē rezultātu atklāja "Atletico" komandas uzbrucējs Adrians Lopess, bet 74.minūtē bumbu savas komandas vārtos kuriozā veidā raidīja Madrides kluba beļģu aizsargs Tobijs Alderveirelds. Viņš centās ar galvu raidīt bumbu ārā no soda laukuma, taču tās lidojums ieguva ļoti augstu trajektoriju un atrada ceļu viesu vārtos.

Citā šīs grupas piektās kārtas mačā Portugāles klubs "Porto" savā laukumā nespēja uzvarēt Austrijas komandu Vīnes "Austria", cīnoties neizšķirti 1:1.

G apakšgrupas līderi ar 13 punktiem piecās spēlēs ir "Atletico" futbolisti, "Zeņit" kontā seši punkti piecos mačos, "Porto" komanda piecās spēlēs iekrājusi piecus punktus, bet "Austria" vienība piecās cīņās tikusi pie diviem punkiem.

Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs turnīra astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

Savukārt turnīra fināls plānots 2014.gada 24.maijā Portugālē, Lisabonā.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā turnīrā triumfēja Vācijas čempioni Minhenes "Bayern", kas finālmačā ar 2:1 pārspēja citu šīs valsts klubu Dortmundes "Borussia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!