Foto: EPA/Scanpix/LETA
Zviedrijas futbolista Zlatana Ibrahimoviča dzimtajā pilsētā Malmē sportistam otrdien par godu atklāja Zviedrijas futbola asociācijas (SF) pasūtītu skulptūru.

"Nav svarīgi, no kurienes nāc, kur esi vai kā izskaties," sanākušos simtus uzrunāja Ibrahimovičs. "Šī skulptūra ir simbols, ka iespējams ir viss."

Teju 2,67 metrus augsto un 500 kilogramus smago statuju izveidoja zviedru mākslinieks Peters Linde.

Malmē dzimušais bosnieša un horvātietes dēls profesionālo karjera sāku 18 gadu vecumā, spēlējot vietējā klubā "Malmo FF". Ibrahimovičs tajā pavadīja divas sezonas, kuru laikā 40 spēlēs viņš izcēlās ar 16 vārtiem.

Zviedrijas vienība 2001. gadā uzbrucēju par 8,7 miljoniem eiro pārdeva uz Nīderlandes futbola flagmani "Ajax", bet vēlāk futbolists spēlējis arī Turīnas "Juventus", Milānas "Inter", "Barcelona", "AC Milan", "Paris Saint-Germain" un "Manchester United" klubos.

Savukārt savas dzimtās Zviedrijas valstsvienības rindas Ibrahimovičs pārstāvējis no 2001. līdz 2016. gadam, 116 spēlēs izceļoties ar 62 vārtiem.

Pēdējās divas sezonas Zviedrijas futbolists pavadījis ASV, kur viņš pārstāvējis Amerikas Futbola līgas (MLS) vienību "LA Galaxy". Šobrīd uzbrucējs karjeras gaitā oficiālās klubu spēlēs guvis 473 vārtus 786 spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!