Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Portugāļu futbolists Djogu Žota ir parakstījis jaunu "ilgtermiņa līgumu" ar Anglijas premjerlīgas klubu "Liverpool", otrdien paziņoja premjerlīgas vienība.

Netiek izpausts ne precīzs līguma ilgums, ne tā vērtība. Britu mediji ziņo, ka portugāļu uzbrucējs, kurš 2020.gadā "Liverpool" pievienojās no citas Anglijas premjerlīgas komandas Vulverhemptonas "Wanderers", "Anfield" stadionā trenēsies vismaz līdz 2027.gadam.

25 gadus vecais spēlētājs ir kļuvis par nozīmīgu Liverpūles vienības futbolistu, 85 spēlēs gūstot 34 vārtus.

Viņš bija galvenā figūra pagājušajā sezonā, kad "Liverpool" gandrīz sasniedza četrkāršu triumfu. Mančestras "City" par punktu apsteidza liverpūliešus un izcīnīja premjerlīgas uzvarētāju titulu, bet Čempionu līgas finālā Madrides "Real" bija pārāks ar 1:0. "Liverpool" izcīnīja uzvaru Līgas kausā un Anglijas Futbola asociācijas kausa izcīņā.

Šobrīd Žota nevar spēlēt paceles cīpslas savainojuma dēļ un izlaidīs "Liverpool" premjerlīgas sezonas atklāšanas maču sestdien pret "Fulham".

"Patiesi lepns, man jāsaka," Liverpūles kluba tīmekļa vietnē saka Žota. "Acīmredzot kopš ierašanās pirms diviem gadiem es sevi pieteicu kā svarīgu spēlētāju šajā komandā. Tas ir tas, ko es gribēju pašā sākumā."

"Tagad, parakstot jaunu ilgtermiņa līgumu, tas acīmredzami ir kluba pierādījums ticībai man kā spēlētājam," piebilst futbolists.

Profesionāļa karjeru Žota sāka dzimtenes klubā "Pacos de Ferreira", kuras rindās spēlēja no 2014. līdz 2016.gadam, pēc tam pārceļoties uz Madrides "Atletico", kas futbolistu izīrēja "Porto" un Vulverhemptonas "Wanderers".

No 2018. līdz 2020.gadam portugālim jau bija līgums ar Vulverhemptonas klubu, 2020.gadā pārceļoties uz Liverpūli.

Žota būs daļa "Liverpool" uzbrucēju līnijas, ko papildinās nesenie jaunpienācēji Darvins Nunjess un Luiss Diass.

Mohameds Salāhs turpinās organizēt uzbrukumus, vēl viena iespēja šajā postenī ir Robertu Firminu, bet Sadio Manē ir pārcēlies uz Minhenes "Bayern".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!