Foto: EPA/Scanpix/LETA

Baltkrievijas virslīgas klubu "Minsk" varētu pārņemt investori no Latvijas, atsaucoties uz futbola vidē dzirdamām sarunām, izteicies kaimiņvalsts žurnālists Vladislavs Taturs, kuru citējis portāls "tribuna.by".

Minskas vienība pagājušo sezonu noslēdza 11. vietā, labu darbu paveicot komandas galvenajam trenerim Vadimam Skripčenko, uzskata Taturs. Tiesa, speciālists no kluba vadības nav saņēmis piedāvājumu darbu turpināt, kā arī jau ir paspējis atvadīties no saviem spēlētājiem.

"Ir vairāk un vairāk runas par latviešu investoriem – sauksim viņus tā –, kuri nāks uz "Minsku". Atcerēsimies, kā Skripčenko viss beidzās Žodinā [klubā "Torpedo], tāpēc nebrīnīsimies," iepriekšējo speciālista darbavietu piesauc Taturs.

"Nav zināms, vai šie ir tie cilvēki, kuriem pēdējo gadu laikā bijusi liela teikšana par visiem procesiem "Šahtar" komandā. Ja tā ir, tad skaidrs, kāpēc izvēlēta "Minska" – tas ir klubs ar nopietnu un pievilcīgu infrastruktūru," turpina žurnālists.

Taturs arī uzsver, ka Minskas komandā sagaidāma pilnīga sastāva pārbūve. Žurnālists situāciju pagaidām dēvē par "interesantu un mistisku", bet pieļauj, ka drīz vairāki spēlētāji varētu tikt izīrēti no Soļigorskas "Šahtar" vienības uz "Minsk" klubu.

"Šahtar" pērn otro reizi kluba vēsturē kļuva par Baltkrievijas čempioniem, bet par komandas sporta direktoru strādā bijušais Latvijas futbolists un aģents Dmitrijs Hohlovs.

Pēdējo gadu laikā Soļigorskas komanda arī sadarbojusies ar Latvijas futbola virslīgas klubu Jūrmalas "Spartaks". Jūrmalas komandas galvenie treneri Mareks Zubs un Oļegs Kubarevs pēc darba pamešanas Latvijā uzreiz sāka vadīt tieši Soļigorskas komandu, bet 2020. gada laikā jūrmalnieki Baltkrievijas vienībai izīrējuši futbolistu Tinu Vukmaniču, bet pārdevuši Didinu Džuarī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!