Foto: F64
‘DELFI Sports’ piedāvā lasītājiem interviju sēriju ar izcilākajiem Latvijas sportistiem, kuri šogad pretendē uz Latvijas gada labākā sportista balvu.

Teniss – tas ir spožums, glamūrs un neticami smags darbs vienlaicīgi. Skaistās, žilbinošās meitenes ārpus kortiem un nogurušās, smagi elpojošās sportistes laukumā, kas atdod sevi līdz pēdējai enerģijas kripatai. Šo ceļu izvēlējusies arī Latvijas sportiste Anastasija Sevastova, kura šo sezonu pabeidza kā 45. labākā tenisiste pasaulē. Viņa ir tieši tāda pat kā pasaules pirmā rakete Karolīna Vozņacki vai titulētā beļģiete Kima Klijsteras – skaista un talantīga, bet kas vissvarīgākais mūsu sporta līdzjutējiem – Latvijas sportiste!

Šā gada sezonu Sevastova uzsāka, WTA rangā esot 79. vietā, bet gadu pabeidza kā 45. labākā tenisiste pasaulē, un pretendē uz Gada labākā sportista nosaukumu Latvijā. „Gadu vērtēju pozitīvi, sasniedzu gandrīz visu ieplānoto,” ar sezonu viņa ir apmierināta.

Austrālija, Portugāle, Apvienotie Arābu Emirāti, Vācija, Ķīna, ASV, Francija, Anglija – sacensību ģeogrāfija ir plaša, un arvien biežāk sporta ziņu virsrakstos parādījās ziņojumi ar sensācijas toni – Sevastova iekļūst WTA turnīra pusfinālā, Sevastova uzvar kādreizējo pasaules pirmo raketi, Sevastova triumfē WTA turnīrā... Martā Anastasija pārspēja uzreiz divas kādreizējās WRT ranga līderes - Indianvelsas turnīrā serbieti Anu Ivanoviču, bet Monterejā – Jeļenu Jankoviču. „Pirms spēles un spēles laikā par to nedomāju, koncentrējos uz izspēlēm,” par šiem panākumiem saka tenisiste. „Galvenais ir mācēt spēlēt un ticēt uzvarai, spēlējot ar jebkuru pretinieci.”

Sevastova šogad retu reizi, tomēr startēja arī dubultspēlēs un negaidīti pārvarēja „French Open” pirmo kārtu, bet jautāta, ar kuru sportisti gribētu spēlēt pārī, visai negaidīti atbild: „Ja godīgi, man nepavisam nepatīk spēlēt pārī.”

Runājot par gada pārsteigumiem, Sevastova gan min nevis savus panākumus vai neveiksmes, kortā, bet Starptautiskās Tenisa federācijas lēmumus... „Pārsteigums bija lēmums pasaules čempionātu rīkot Katarā, jo kā gan tenisisti varēs tur spēlēt + 45 grādu karstumā? Vai nākošais lēmums būs spēlēt ziemā pie mīnus 30 grādiem?” retoriski vaicā tenisiste.

Nākamajam gadam Anastasijas Sevastovas plāni ir diezgan skaidri, taču nebūt ne bezrūpīgi sasniedzami - spēlēt tenisu, krāt pieredzi un reitinga punktus. Tomēr ne tikai sports vien ir viņas dzīvē: „Protams, arī dzīvot ar pilnu sparu,” par nākamā gada plāniem saka Anastasija, un Ziemassvētkos un Jaunajā gadā Latvijas iedzīvotājiem novēl „veselību, izturību, ticību saviem spēkiem un humora izjūtu!”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!