Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Aizvadītā gada Latvijas labākā sportiste Ineta Radeviča pirms Gada balvas sportā pasniegšanas ceremonijas centusies nedomāt par iespēju saņemt apbalvojumu.

Foto galerija

Tāllēcēja Radeviča šogad triumfēja Eiropas čempionātā vieglatlētikā, turklāt sasniedza jaunu Latvijas rekordu. Tieši viņa bija reālākā pretendente uz labākās sportistes balvu, ko arī saņēma.

"Par balvu nedomāju, bet uzreiz pēc ierašanās Latvijā visi apkārt sāka runāt, ka tieši man tā esot jāsaņem, tāpēc, gribot negribot nācās par to domāt un gatavot runu," teica Radeviča.

Savā uzrunā pēc balvas saņemšanas sportiste to veltīja dēlam Markam. "Pirms braukšanas uz balvu pasniegšanu runāju ar dēlu pa telefonu un, dzirdot viņa balsi, ienāca prātā doma to veltīt tieši viņam."

"Tas bija sentimentāli, tomēr, iespējams, vairāk nekad man šādas balvas nebūs," teica Radeviča.

Sportiste jau ir sākusi gatavoties jaunajai sezonai un pirmās sacensības aizvadīs jau pēc divām nedēļā, 7.janvārī, kad Kuldīgā startēs Katrīnas kausa sacensībās. Gaidāmajā ziemas sezonā Radeviča lielāku uzsvaru veltīs trīssoļlēkšanai.

Kā ziņots, Radeviča Eiropas čempionātā sasniedza arī jaunu Latvijas rekordu - 6,92 metri. Tādu pašu rezultātu sasniedza arī Portugāles tāllēcēja Naide Gomeša un Radeviča pie Eiropas zelta tika tikai tāpēc, ka viņai ļoti augstvērtīgi bija arī pārējie rezultāti. Tāpat šogad Radeviča laboja arī savu personisko rekordu trīssoļlēkšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!