Foto: LETA

Gaidāmajā pasaules hokeja čempionātā Dānijā Latvijas izlasei nepalīdzēs arī uzbrucējs Lauris Dārziņš, paziņojusi Latvijas Hokeja federācija (LHF).

"Turpinot rehabilitācijas procesu pēc iepriekš gūtā savainojuma, Lauris Dārziņš šajā pavasarī Latvijas nacionālajai valstsvienībai nepalīdzēs. LHF novēl Dārziņam veiksmīgu atveseļošanos," teiks LHF "Twitter" paziņojumā.

"Noliekot malā emocijas un pieejot visam pragmatiski Laura lēmums ir ļoti labi saprotams. Viņam maijā bija operācija, pēc tam sekoja gara atveseļošanās, pēc kuras viņš atgriezās laukumā un spēlēja ļoti labi. Tomēr viņš pats atzīst, ka nejūtas par visiem 100% atveseļojies, tāpēc vēlas šo laiku veltīt tālākai rehabilitācijai. Viņš apmeklēs fizioterapeitu un turpinās ārstēšanos, lai celi savestu pilnīgā kārtībā," aģentūra LETA citē LHF ģenerālsekretāru Viesturu Koziolu, kuram otrdien bijusi "gara saruna" ar hokejistu.

"Protams, žēl un esmu bēdīgs, ka Lauris nebūs izlasē, jo viņš ir viens no Latvijas hokeja atslēgas spēlētājiem. Pieredzējis hokejists, komandas līderis. Tomēr izlasē cenšamies saskatīt arī pozitīvo. Neesot ierindā dažiem spēlētājiem, iespēja tiek dota kādam citam hokejistam, kurš, iespējams, izmantos izdevību un aizvadīs lielisku pasaules čempionātu," norādīja Koziols.

"Bobs Hārtlijs un federācija šobrīd veic lielas investīcijas izlases nākotnē, piesaistot jaunos spēlētājus un paturot tos komandā arī šobrīd. Lai arī par mums kāds smīkņā, tomēr mēs lieliski zinām to, ko darām un esam pārliecināti par saviem lēmumiem. Protams, bez vadošajiem spēlētājiem būs grūtāk piepildīt savu mērķi par pusfināla sasniegšanu, taču tas nav nekas nesasniedzams," saka LHF ģenerālsekretārs.

Lauris Dārziņš izlaida daļu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas, jo ārstēja pavasarī gūto ceļgala savainojumu, kam bija nepieciešama operācija. Agriezies Rīgas "Dinamo" komandā, pieredzējušais uzbrucējs kļuva par vienu no rezultatīvākajiem spēlētājiem – 24 spēlēs viņš sakrāja 18 (5+13) rezultativitātes punktus.

Latvijas izlasē pasaules čempionātā pēdējoreiz Dārziņš spēlēja 2015. gadā Prāgā.

Kā ziņojām, pirms tam par nespēlēšanu izlasē pavēstīja arī Latvijas izlases ilggadējais kapteinis Kaspars Daugaviņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!