Sagatavošanās posmā pirms pasaules čempionāta Latvijas izlasē bija tik daudz līdzvērtīgu spēlētāju kā vēl nekad, intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" saka Latvijas vīriešu hokeja valstsvienības galvenais treneris Leonīds Beresņevs.
Vakar Beresņevs paziņoja valstsvienības sastāvu dalībai 2005.gada pasaules čempionātā un kā pēdējie no komandas tika atskaitīti aizsargs Igors Bondarevs un uzbrucējs Juris Štāls.

"Jūs domājat, ka mums bija viegli izvēlēties šos divus liekos? Nekādā gadījumā. Visa sagatavošanās posma laikā man bija priekšstats par vairākiem spēlētājiem, kuriem noteikti jābūt sastāvā, un līdzīgs priekšstats bija arī par tiem, kuri noteikti netiks uz pasaules čempionātu," intervijā "Neatkarīgajai" klāsta Beresņevs. "Kā nekad izlasē bija daudz līdzvērtīgu spēlētāju, un šādā situācijā ir ļoti grūti kādam dot priekšroku. Katram spēlētājam, kuri kandidēja uz pāri palikušajām vietām, bija savi plusi un mīnusi."

Negribu tagad iedziļināties sīkumos, kāpēc mājās tika atstāti Štāls un Bondarevs, bet varu pateikt, ka šis lēmums nebija viegls - nedz mums, treneriem, nedz pašiem spēlētājiem"," skaidro Beresņevs.

Starp Latvijas izlases kandidātiem bija vairāki gados jauni hokejisti, kuriem, pēc trenera teiktā, bija teicama attieksme pret treniņiem un nav bijusi pietāte pret pieredzējušajiem spēlētājiem.

"Man nav ko teikt - visiem jaunajiem ir milzīga vēlēšanās spēlēt, un man nav jāuztraucas par šo spēlētāju motivācijas trūkumu, par viņu attieksmi pret darbu. Es redzēju, ka visi raujas uz izlasi, un mani tas priecē," piebilst Beresņevs. "Tas ir ļoti svarīgi, ka jaunie spēlētāji negaida, kad vecie paši viņiem atbrīvos vietas, bet raujas uz izlasi un ir gatavi pierādīt savu piederību tai."

Pasaules čempionātā, kas risināsies Austrijā, Latvijas izlase ielozēta B apakšgrupā kopā ar Kanādas, ASV un Slovēnijas hokejistiem. 30.aprīlī šīs apakšgrupas pirmajā mačā spēkiem mērosies Latvija un Kanāda, 3.maijā Latvijas izlasei būs jāspēlē ar ASV valstsvienību, bet 5.maijā jātiekas ar slovēņiem. Nākamajā sacensību kārtā iekļūs apakšgrupas trīs labākās komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!