Foto: facebook.com/WilkesBarreScrantonPenguins

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Teodors Bļugers piektdien atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta mačā, kurā viņa pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" komanda svinēja uzvaru.

"Penguins" savā laukumā ar rezultātu 5:1 (1:1, 2:0, 2:0) pārspēja Hartfordas "Wolf Pack" komandu.

Bļugers asistēja pēdējos divos vārtu guvumos trešajā periodā.

Latviešu uzbrucējs šajā mačā četras reizes meta pa pretinieku vārtiem un izcēlās ar pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Bļugers šosezon 30 spēlēs guvis deviņus vārtus, veicis desmit rezultatīvas piespēles un ticis pie pozitīva lietderības koeficienta +6.

Tikmēr zaudējumu piektdien cieta vārtsarga Matīsa Edmunda Kivlenieka pārstāvētā Klīvlendas "Monsters", kas viesos ar rezultātu 2:5 (2:1, 0:3, 0:1) piekāpās Grendrepidsas "Griffins" vienībai.

Kivlenieks nepilnu 23 minūšu laikā atvairīja astoņus no 11 metieniem un tika nomainīts. Viņa konkurents par vietu vārtos Ivans Kulbakovs atvairīja 14 no 16 pretinieku mestajām ripām.

Kivlenieks šosezon 15 spēlēs vidēji ielaidis 3,26 ripas un atvairījis 88,0% metienu.

Savukārt latviešu uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals palika ārpus pieteikuma, bet viņa pārstāvētā Toronto "Marlies" savu skatītāju priekšā ar rezultātu 0:2 (0:1, 0:0, 0:1) zaudēja Ročesteras "Americans", atdodot pretiniekiem līderpozīciju Ziemeļu divīzijā. "Marlies" pēdējos septiņos mačos cietusi sešas neveiksmes.

Kopvērtējumā "Penguins" ar 37 punktiem 30 spēlēs ieņem ceturto vietu Atlantijas divīzijā, kur vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētā Bridžportas "Sound Tigers" ar 33 punktiem 30 mačos ir piektā.

Ziemeļu divīzijā vicelīdere ar 44 punktiem 33 spēlēs ir "Marlies" komanda. Vēl Centrālajā divīzijā "Monsters" ar 23 punktiem 30 cīņās ieņem pēdējo - septīto - pozīciju, bet Klusā okeāna divīzijas kopvērtējumā piektā ar 30 punktiem 27 mačos ir uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Barracuda".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!