Foto: facebook.com/WilkesBarreScrantonPenguins

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Teodors Bļugers sestdien guva vārtus Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta spēlē, tomēr viņa pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas"Penguins" komanda savā laukumā ar rezultātu 3:4 (2:2, 0:2, 1:0) zaudēja Sirakjūsas "Crunch" vienībai.

Bļugers spēles astotajā minūtē izvirzīja "Penguins" vadībā ar 2:1, bet nākamos trīs vārtus iemeta "Crunch" spēlētāji. Latvijas uzbrucējs šajā mačā veica vienu metienu pa pretinieku vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes un dueli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Latvijas izlases uzbrucējs Bļugers šosezon 17 spēlēs guvis trīs vārtus, veicis sešas rezultatīvas piespēles un nopelnījis pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Sestdien laukumā izgāja arī vārtsargs Kristers Gudļevskis, neglābjot Bridžportas "Sound Tigers" komandu no zaudējuma viesos ar 4:5 (1:0, 2:2, 1:2, 0:1) pagarinājumā Leihaiveli "Phantoms" vienībai.

Gudļevskis tika galā ar 19 no 24 pretinieku raidījumiem, divas reizes viņu pārspējot Vilam O'Nīlam.

Ziņots, ka talantīgais latviešu vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks piektdien otro reizi nedēļas laikā tika izsaukts uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību Kolumbusas "Blue Jackets". Tomēr tas notika, lai "Blue Jackets" otrais vārtsargs Jūnass Korpisalo iegūtu spēļu praksi. Līdz ar to Korpisalo sestdien atvairīja 20 no 23 metieniem, bet Klīvlendas "Monsters" AHL spēlē ar 2:3 (1:1, 0:1, 1:1) mājās zaudēja Teksasas "Stars" komandai.

Vēl vienā duelī sestdien pieteikumā nebija Kristofers Bindulis, kura pārstāvētā Hēršijas "Bears" vienība ar viesos ar 4:1 (2:0, 2:0, 0:1) apspēlēja Hārtfordas "Wolf Pack".

Līgas kopvērtējumā "Penguins" ar 25 punktiem 17 spēlēs ieņem pirmo vietu Atlantijas divīzijā, kur "Sound Tigers" ar 21 punktu 18 mačos ir piektā, bet "Bears" vienība ar 20 punktiem 20 spēlēs atrodas sestajā pozīcijā.

Tikmēr Centrālajā divīzijā "Monsters" ar 18 punktiem 17 cīņās ieņem piekto pozīciju, bet Klusā okeāna divīzijas kopvērtējumā septītā ar 15 punktiem 16 mačos ir Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Barracuda" vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!