Foto: Kadrs no video

Prāga, 26.dec., LETA. Ar gūtiem vārtiem un precīzu pēcspēles metienu Čehijas augstākās hokeja līgas regulārā čempionāta mačā sestdien izcēlās latviešu uzbrucējs Roberts Bukarts, palīdzot sevis pārstāvētajai komandai "Zlin" ar 4:3 (1:1, 2:1, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēt "Mlada Boleslav" vienību.

Bukarts ar vārtu guvumu izcēlās spēles trešajā minūtē, kad vairākumā atklāja spēles rezultātu. Lai gan mača gaitā "Zlin" trīs reizes izvirzījās vadībā, tomēr pretinieki prata atspēlēties un uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešama pēcspēles metienu sērija. Tajā ar 2:0 uzvarēja "Zlin" vienība, turklāt otro "bullīti" realizēja tieši Bukarts.

Latviešu uzbrucējs šajā mačā laukumā pavadīja 15 minūtes un 18 sekundes, izdarot divus metienus pa pretinieku komandas vārtiem un bloķējot vienu metienu.

Šosezon aizvadītajās 14 spēlēs Bukarts izcēlies ar septiņiem gūtiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Savukārt zaudējumu sestdien piedzīvoja latviešu aizsarga Jēkaba Rēdliha pārstāvētā Karlovi Vari "Energie" komanda, kas savu skatītāju priekšā ar 3:5 (0:0, 1:3, 2:2) piekāpās pazīstamajai Prāgas "Sparta".

Rēdlihs šajā spēlēs laukumā bija 15 minūtes un 50 sekundes, izdarot vienu metienu pa vārtiem un nopelnot divas soda minūtes.

Šosezon Rēdlihs 20 mačos izcēlies ar trim rezultatīvām piespēlēm un neitrālu lietderības koeficentu.

Čempionāta kopvērtējumā "Zlin" 29 spēlēs iekrājusi 34 punktus, kas tai dod 11. pozīciju, bet "Energie" ar 32 punktiem 30 spēlēs ir 13. vietā 14 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!