Foto: Publicitātes foto

Panākumu Latvijas hokeja virslīgas mačā otrdien izcīnīja pagājušās sezonas čempione "Mogo", kas ar rezultātu 5:2 (3:1, 1:1, 1:0) izbraukumā pārspēja "Prizmu".

Uzvarētājiem divus vārtus guva Ronalds Cinks, bet pa reizei izcēlās Elviss Želubovskis, Edgars Kurmis un Sergejs Durdins.

Savukārt "Prizmai" atzīmējās Vitālijs Hvorostiņins un Jurijs Kļujevskis.

Pārliecinošu uzvaru guva kopvērtējuma līdere "Liepāja", kas ar 12:2 (0:0, 6:2, 6:0) savā laukumā pieveica "Rīga 99"/"Tukums" komandu. Pirmais periods noslēdzās bez gūtajiem vārtiem, bet otrajā trešdaļā jau pirmajā minūtē "Liepāja" pārņēma vadību un turpinājumā kopā guva 12 vārtus.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar vieniem gūtajiem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm bija Māris Diļevka, bet ar diviem vārtiem un vienu piespēli izcēlās Iļja Žučkovs.

Latvijas virslīgas kopvērtējumā līderpozīciju ar 39 punktiem 17 spēlēs ieņem "Liepāja", kas par diviem punktiem apsteidz "Mogo". Trešajā vietā atrodama "Kurbada" vienība, kurai 30 punkti 16 cīņās, par punktu atpaliek "Prizma", bet 25 punkti ir "Zemgale"/LLU kontā.

Savukārt pie pieciem punktiem 16 dueļos tikusi "Rīga", kamēr trīs punktus guvusi "Rīga 99"/"Tukums".

Kā zināms, oktobrī no turnīra tika izslēgta bankrotējusi virslīgas komanda HASC/"Tukums". No tās čempionāta apritē palicis "Tukums", kas apvienojies ar hokeja skolas "Rīga" 1999.gadā dzimušajiem spēlētājiem.

HASC/"Tukuma" hokejisti šosezon aizvadītajās sešās spēlēs cieta tikai zaudējumus, bet, tā kā komanda tiek tikai pārveidota, tās jau aizvadītās spēles palika spēkā.

HASC jeb "Hokeja akadēmijas sporta centrs" virslīgā debitēja pagājušajā sezonā, spēles aizvadot Jūrmalā, bet pirms šīs sezonas pārcēlās uz Tukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!