Foto: F64
Latvijas hokejisti piektdien dažādās Eiropas hokeja līgās atzīmējās ar rezultatīvu spēli savu komandu mačos.

Latvijas hokeja izlases aizsargs Oskars Cibuļskis piektdien atdeva rezultatīvu piespēli viņa un Māra Bičevska pārstāvētās Čehijas spēcīgākās līgas vienības Hradeckrālovas "Mountfield" uzvarā pret Ralfa Freiberga un uzbrucēja Edgara Kuldas pārstāvētā Zlīnas "PSG Berani".

Cibuļskis 21 minūtes un 12 sekunžu laikā atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, vienu spēka paņēmienu, un spēli pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Tikmēr viņa komandas biedrs Bičevskis 17 minūtēs un 19 sekundēs rezultativitātes punktus neguva, spēli noslēdzot ar negatīvu lietderības koeficientu -1. Uzbrucējs nopelnīja arī divas soda minūtes, kā arī divreiz meta pa vārtiem.

Savukārt Freibergs spēlēja 21 minūti un 33 sekundes, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties. Viņš izpildīja divus metienus pa vārtiem, kā arī spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

Kulda laukumā pavadīja 13 minūtes un 19 sekundes, kuru laikā būtisku pienesumu komandai nedeva, vien nopelnot vienu noraidījumu un spēli noslēdzot ar neitrālu lietderību.

Citā Čehijas čempionāta mačā latviešu uzbrucēja Roberta Bukarta un aizsarga Gunta Galviņa pārstāvētā Tršinecas "Ocelārži" ar 2:1 (2:0, 0:1, 0:0) savā laukumā pārspēja Karlovi Vari "Energie".

Bukarts spēlēja deviņas minūtes un 28 sekundes, kuru laikā zaudēja abos iemetienos. Galviņš 17 minūšu un 36 sekunžu laikā divreiz meta pa vārtiem un izpildīja divus spēka paņēmienus.

Čehijas čempionāta vadībā ar 31 punktu 16 spēlēs ir Liberecas "Bili Tygri", kamēr vēl tikpat punktus 17 dueļos iekrājušas Prāgas "Sparta" un "Mountfield". Sestā ar 26 punktiem 16 spēlēs ir "Ocelārži, bet "PSG Berani" ar 24 punktiem ierindojas devītajā pozīcijā.

Savukārt uzbrucēja Riharda Bukarta vārtu guvums nepalīdzēja viņa pārstāvētajai Šveningeres "Wild Wings" pacīnīties par uzvaru Vācijas augstākās hokeja līgas (DEL) regulārā čempionāta spēlē. "Wild WIngs" savā laukumā piektdien ar 2:5 (1:1, 1:1, 0:3) piekāpās Štraubingas "Tigers" hokejistiem.

Bukarts spēlēja 15 minūtes, kuru laikā guva komandas otros vārtus otrajā trešdaļā, tobrīd panākot 2:2. Noslēdzošā trešdaļa gan mājiniekiem izvērtās neveiksmīga, jo tika ielaisti trīs vārti.

Lai gūtu vārtus, Latvijas hokejistam pietika ar vienu metienu. Tāpat viņš spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Turnīra kopvērtējumā Arvīda Reķa pārstāvētā Augsburgas "Panther" vienība ar 31 punktu 16 spēlēs ieņem ceturto pozīciju, bet "Wild Wings" ar septiņiem punktiem 16 cīņās ir pēdējā starp 14 komandām.

Cits Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Ronalds Ķēniņš piektdien atdeva divas reuzltatīvas piespēles viņa pārstāvētās Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) komandas "Lausanne" uzvarētā mačā ar 2:1 (2:1, 0:0, 0:0) savā pret vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvēto "Lugano".

Ķēniņš laukumā bija 17 minūtes un 52 sekundes, kuru laikā latvietis asistēja abos vārtu guvumos. Viņš izpildīja četrus metienu pa vārtiem, kā arī spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Merzļikins spēlēja visu maču, ielaižot divas mestās ripas no 26 un atvairot 92,3% metienu.

Citā Šveices čempionāta mačā Ivars Punnenovs palika rezervē viņa pārstāvētās Langnau "Tigers" uzvarā viesos ar 4:2 (0:0, 1:2, 3:0) pret "Ambri-Piotta".

Punnenovs gan iepriekš bija savainots, bet viņa konkurents uz vietu vārtos Damjano Čjačio atvairīja 24 pretinieku metienus.

Šveices augstākās līgas kopvērtējumā līderpozīciju ar 33 punktiem 16 spēlēs ieņem "Biel-Bienne", bet augstajā otrajā vietā ar 30 punktiem 15 mačos ir "Tigers". Tikmēr "Lausanne" ar 25 punktiem 17 cīņās ir sestā, kamēr astotā ar 21 punktu 15 spēlēs ir "Lugano".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!