Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa Rietumu konferences finālā pirmdien pēc 33 gadu pārtraukuma iekļuva Fīniksas “Coyotes” komanda.

“Coyotes” Rietumu konferences pusfināla sērijas piektajā mačā ar rezultātu 2:1 (0:0, 2:0, 0:1) savā laukumā pārspēja Nešvilas “Predators” vienību, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-1.

Uzvarētājiem aizvadītajā mačā ar vārtu guvumiem izcēlās Dereks Moriss un Martins Hanzals, kamēr “Predators” vienībā vienīgo reizi precīzs bija Kolins Vilsons.

Rietumu konferences finālā “Coyotes” spēkosies ar LosandželosasKings” vienību, kas ar 4-0 konferences pusfinālā pārspēja Sentluisas “Blues” vienību.

Tikmēr Austrumu konferences pusfinālā Ņujorkas "Rangers" savā laukumā ar rezultātu 3:2 (1:0, 0:1, 1:1, 1:0) pagarinājumā pārspēja Vašingtonas "Capitals", nonākot uzvaras attālumā no iekļūšanas nākamajā kārtā (3-2).

Uzvarētājiem ar precīziem metieniem izcēlās Antons Stralmans, Breds Ričards un Marks Stāls, kurš pagarinājumā guva uzvaras vārtus. Tikmēr Vašingtonas vienības labā precīzi meta Brūks Laičs un Džons Karlsons.

Sērijas nākamā spēle norisināsies Vašingtonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!