Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas hokeja klubs Maskavas CSKA tradicionālajai Špenglera kausa izcīņai pieteicis 44 gadus veco Sergeju Fjodorovu, kurš pašlaik ir vienības ģenerālmenedžeris.

Jau oktobrī ar lielu varbūtību tika pieļauta Fjodorova atgriešanās laukumā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionāta mačā. Tobrīd viņš pēc daudzu hokejistu iedzīvošanās savainojumos bija uzsācis treniņus ar pirmo komandu, tomēr laukumā nebija spiests doties.

Oktobrī ar kādreizējo uzbrucēju tika noslēgts hokejista līgums, lai viņš būtu tiesīgs doties laukumā. Tagad viņš pieteikts Špenglera kausa izcīņai, kas nozīmē, ka atgriešanās laukumā ir iespējama šī prestižā turnīra gaitā.

Špenglera kausa izcīņa no 26. līdz 31.decembrim notiks Šveices pilsētā Davosā.

Fjodorovs pēdējo oficiālo spēli aizvadījis 2012.gada pavasarī. No 2009. līdz 2012.gadam viņš spēlēja Magņitogorskas "Metallurg" komandas rindās, bet CSKA vienību uzbrucējs pārstāvēja karjeras sākumā - no 1986. līdz 1990.gadam.

Fjodorovs karjeras laikā aizvadīja 18 sezonas Nacionālajā hokeja līgā (NHL), piedaloties vairāk nekā 1400 spēlēs, kurās viņa kontā 535 vārti un 872 rezultatīvas piespēles. Uzbrucējs trīs reizes kļuvis par Stenlija kausa ieguvēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!