Foto: Reuters/Scanpix
Otro uzvaru ikgadējā Šveicē notiekošā Špenglera kausa izcīņas turnīrā otrdien izcīnīja mājinieku klubs "Davos", kas ar rezultātu 3:2 (1:0, 2:2, 0:0) pieveica Kanādas izlasi, kas nokomplektēta no Eiropā spēlējošajiem hokejistiem.

Pēc šīs uzvaras "Davos" hokejisti nodrošināja sev vietu turnīra pusfinālā.

"Davos" komandas labā pa vieniem vārtiem guva Sandro Rici, Petrs Tatičeks un Jaroslavs Bednars. Savukārt Kanādas izlases rindās ar precīziem metieniem izcēlās Treviss Ročs un Janiks Lehū.

Kā ziņots, šajā apakšgrupā sākotnēji "Davos" ar 4:2 pieveica Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Maskavas "Spartak", bet Kanādas izlase ar 6:1 uzvarēja "Spartak".

Līdz ar to "Davos" komanda ar sešiem punktiem divās spēlēs ieņēma pirmo vietu šajā grupā un automātiski iekļuva pusfinālā,kurā tiksies ar Sanktpēterburgas SKA.

Grupu otrajā vietā palikušās komandas pārspēlē par vietu sacensību pusfinālā tiksies ar otras grupas trešo vietu ieguvējām. Šajās cīņās Ženēvas "Servette" spēkosies ar Maskavas "Spartak", bet Kanādas izlase tiksies ar Prāgas "Sparta" vienību.

Pusfināla mači notiks ceturtdien, bet turnīra finālspēle tiks aizvadīta 31. decembrī.

Špenglera kausa izcīņa notiek kopš 1923. gada un ir otrais vecākais starptautiskais klubu turnīrs pasaulē aiz Nacionālās hokeja līgas (NHL). Pagājušajā gadā kausa izcīņā triumfēja Minskas "Dinamo", kurš šogad turnīrā nepiedalās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!