Foto: AFP/Scanpix
Neviens nevar īsti pateikt, kad Nacionālās hokeja līgas (NHL) Kalgari "Flames" komandas Latvijas uzbrucējs Raitis Ivanāns varētu atgriezties laukumā, otrdien publicētajā sarunā ar laikrakstu "Diena" atzina pats hokejists.

Kā ziņots, jaunās sezonas pirmajā mačā, kurā "Flames" ar 0:4 piekāpās Edmontonas "Oilers" vienībai, Ivanāns izkāvās ar Stīvu Makintairu un līdz pat šim brīdim Latvijas uzbrucējs laukumā nav devies, jo ārstējas no kautiņā gūtajiem savainojumiem.

"Tur jau tā lieta, ka neviens nevar pateikt, kad es varētu būt gatavs atgriezties laukumā. Tās varētu būt divas, trīs nedēļas, bet tikpat labi var paiet arī gads. Sliktākais, ka treniņi situāciju tikai pasliktina. Nepieciešams pilnīgs miers, bet kā lai es mierīgs nosēžu mājās? No bezdarbības traks var palikt. Emocionāli ir visgrūtāk. Es jau pēc divām nedēļām gāju uz zāli un kārtīgi strādāju, bet tad jutu, kad kaut kas "ķeksējas". Ārsti mani ir brīdinājuši, ka pie slodzes galvā paaugstinās asinsspiediens, un tas nav labi, " skaidroja Ivanāns.

Ivanāns arī atzina, ka nav gatavs par simts procentiem atgriezties laukumā.

"Nav jau tik traki, bet nav arī tā, ka par simts procentiem būtu gatavs spēlēt," viņš saka. "Ārsti savu nostāju nav mainījuši - spēlēt neļaus, kamēr nebūšu pilnībā atguvies no savainojuma. Biju aizbraucis pie speciālista uz Toronto. Viņi atkārtoja jau iepriekš dzirdēto, ka ar šādām lietām nejoko."

Taču 32 gadus vecais Ivanāns, kurš NHL klubā pilda "policista" pienākumus, atklāja, ka komandas vadība viņu joprojām uzskata par daļu no komandas.

"Decembrī jau biju devies kopā ar komandu izbraukumā. Kluba ģenerālmenedžeris [Džejs Fīsters] man piekodināja, lai tik ārstiem stāstot taisnību. Vienīgi es pats varu zināt, kāda patiesībā ir situācija. Vajagot būt atklātam, komanda mani sapratīšot. Vēl aizvakar man bija saruna ar ģenerālmenedžeri. Viņš uzsvēra, ka es joprojām esmu daļa no komandas un ka uz dzīvi vajagot raudzīties pozitīvi, " teica Ivanāns.

Pagājušajā sezonā Ivanāns pārstāvēja Losandželosas "Kings" komandu, taču 61 regulārā čempionāta spēlē pie rezultativitātes punktiem netika. Latvietis nopelnīja 136 soda minūtes un negatīvu lietderības koeficientu -8.

Karjeras laikā Ivanāns NHL ir aizvadījis 281 spēli, gūstot 12 vārtus, izdarot sešas rezultatīvas piespēles un nopelnot 569 soda minūtes, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -39.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!