Foto: F64

Uzvaru rezultatīvā Latvijas hokeja čempionāta spēlē sestdien izcīnīja JLSS/"Zemgale" komanda, kas savā laukumā ar 8:5 (6:1, 0:2, 2:2) pārspēja pagājušās sezonas finālistus "Ozolnieki/Monarch".

Pirmajā trešdaļā laukuma saimnieku rindās izcēlās Artjoms Senators, Aldis Āboliņš, Artūrs Batraks, Kristaps Millers, Miks Komuls un Artjoms Ogorodņikovs, kamēr "Ozolnieki/Monarch" labā vienus vārtus guva Viktors Lobačevs. Otrajā trešdaļā Artis Ābols un Nikolajs Jerofejevs mājinieku pārsvaru samazināja līdz 6:3, tomēr trešajā trešdaļā komandas apmainījās ar gūtiem vārtiem, bet JLSS/"Zemgale" tādējādi panākumu nosargāja.

Pēdējā trešdaļā laukuma saimnieku labā vārtus guva Millers un Guntis Pujāts, bet "Ozolnieki/Monarch" rindās izcēlās Sergejs Durdins un Jānis Lukaševskis.

Citā sestdienas spēlē kārtējo uzvaru svinēja kopvērtējuma līderi "SMScredit.lv", kas ar 10:2 (3:1, 3:0, 4:1) viesos sagrāva "Rīga"/"Prizma 2" komandu.

Trīs vārtus uzvarētāju labā guva Oļegs Sorokins, bet divreiz izcēlās Jānis Pētersons.

Latvijas čempionāta kopvērtējumā līderpozīcijā ar 34 punktiem 12 spēlēs atrodas "SMScredit.lv" komanda, kurai ar 23 punktiem 11 mačos seko "Juniors". Tikmēr pa 19 punktiem attiecīgi astoņās un deviņās spēlēs iekrājušas pagājušās sezonas čempionvienība "Liepājas metalurgs 2" un "Ozolnieki/Monarch".

JLSS/"Zemgale" tikmēr ar 15 punktiem 11 mačos ir piektie.

Kā ziņots, šosezon Latvijas čempionātā piedalās astoņas komandas. No Latvijas virslīgas čempionāta dalībnieku vidus salīdzinājumā ar aizvadīto sezonu pazudusi "Rīga"/LSPA vienība un Lietuvas klubs Elektrēnu "Enerģija", līdz ar to pirmo reizi daudzu gadu laikā turnīrs zaudējis atklātā čempionāta statusu.

Savukārt čempionātā dalību atsaukušās Daugavpils "Latgale" vietā startē "Rīga"/"Prizma 2" komanda, kas tika apstiprināta jau pēc sezonas sākuma.

Pagājušajā sezonā finālsērijā otro reizi pēc kārtas uzvarēja "Liepājas metalurga 2" komanda, kas ar rezultātu 4-1 pārspēja "Ozolnieki/Monarch" hokejistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!