Foto: Reuters/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš svētdien guva savus pirmos vārtus Nacionālajā hokeja līgā (NHL), tomēr viņa pārstāvētā Vankūveras "Canucks" komanda savā laukumā ar rezultātu 2:4 (0:0, 0:2, 2:2) piekāpās Minesotas "Wild.

Ķēniņš savā otrajā NHL spēlē izcēlās trešās trešdaļas vidū, kad ātrajā uzbrukumā precīzi izpildīja plaukstas metienu kreisajā laukuma pusē, samazinot "Canucks" deficītu līdz 1:3. Vēl pēc nepilnas minūtes Dāniels Sedīns panāca arī 2:3, tomēr no neveiksmes mājinieki nepaglābās.

Ķēniņš uz ledus pavadīja astoņas minūtes un 15 sekundes, veicot vienu metienu pa vārtiem un izpildot divus spēka paņēmienus, kā arī cīņu noslēdzot ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Ķēniņš šajā mačā tika atzīts par otro spilgtāko zvaigzni.

Ķēniņš ceturtdien pirmoreiz karjerā tika izsaukts uz "Canucks" vienību no fārmkluba Jūtikas "Comets", kas sacenšas Amerikas Hokeja līgā (AHL), bet dienu vēlāk piedzīvoja debiju NHL, palīdzot Vankūveras vienībai ar 5:2 pārspēt Zemgus Girgensona pārstāvētu Bufalo "Sabres" komandu.

Pašlaik 23 gadus vecais Ķēniņš aizvada savu pirmo sezonu Ziemeļamerikā, kur līdz šim 36 spēlēs AHL turnīrā bija guvis piecus vārtus un veicis septiņas rezultatīvas piespēles. Šajā laikā viņš iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +6.

Ķēniņš kļuvis par ceturto Latvijas izlases spēlētāju, kurš spēlējis "Canucks" komandā. Iepriekš šīs vienības sastāvā laukumā devušies uzbrucējs Herberts Vasiļjevs, kā arī vārtsargi Artūrs Irbe un Pēteris Skudra.

Ķēniņš aizpagājušajā vasarā noslēdza divu gadu līgumu ar "Canucks", taču pagājušo sezonu viņš pavadīja, izīrēts savai iepriekšējo gadu komandai Cīrihes "ZSC Lions", ar kuru kļuva par Šveices čempionu.

"Canucks" savu nākamo maču aizvadīs otrdien, kad uzņems Vinipegas "Jets".

Vankūveras vienība pašlaik ar 57 punktiem 48 spēlēs ieņem trešo vietu Klusā okeāna divīzijas kopvērtējumā, kas dod septīto vietu Rietumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!