Foto: LETA

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidenta amata kandidāts Viesturs Koziols uzsvēra, ka viņam cilvēciski ir žēl skatīties, kas notiek Latvijas hokejā, tāpēc viņš vēlas nomainīt Kirovu Lipmanu un sakārtot šo sistēmu.

"Man cilvēcīgi ir žēl skatīties, kas notiek Latvijas hokejā. Hokejs ir mans mīļākais sports, tāpēc es vēlos to sakārtot. Šobrīd Latvijas hokejā nav finanšu caurspīdība," LHF kongresa debatēs sacīja Koziols.

Koziols jau kādu laiku runājis ar LHF biedriem, cenšoties iegūt sev atbalstītājus.

"Savas kampaņas laikā esmu runājis ar daudziem cilvēkiem, bet neviens nevarēja pateikt, ka notiek plānveidīga treneru un tiesnešu apmācība. Netiek veicināta arī spēcīgu klubu attīstība, kas, manuprāt, tas ir pamats hokejam," viņš turpināja.

"Izlase ir aisberga redzamā daļa. Prēmijas 500 000 eiro apmērā izlases spēlētājiem nav pieļaujamas, labāk to naudu ieguldīt jauniešos. Par ko izlases hokejistiem jāsaņem šādas prēmijas, tai jābūt goda lietai. Tāpat LHF nav mārketinga un komunikācijas plāna. LHF piemānījusi daudzus sponsorus, tāpēc arī nav lielo sponsoru. Paldies Kirovam, ka vismaz "Grindex" dod naudu. Ir jāiet uz kompromisiem un jāvienojas, jo tikai tad varēsim uzbūvēt stipru hokeja nāciju."

Savukārt Ozolnieku ledus halles pārstāvis un LHF biedrs Dainis Liepiņš uzstāja, ka vēl nevajadzētu balsot par LHF prezidentu, jo vajag laiku, lai kandidāti varētu prezentēt savas programmas.

"Man ir sajūta, ka notiek vienas nakts apvērsums. Es aicinu paņemt pauzi uz mēnesi, lai cilvēki varētu prezentēt savu programmu, lai tādi cilvēki kā Sandis Ozoliņš un Artūrs Irbe varētu pieteikties uz darbu Latvijas hokeja vadībā. Es zinu, ka Irbe būtu ieinteresēts," sacīja Liepiņš.

Jau vēstīts, ka piektdien, 7. oktobrī, Rīgā risinās LHF ikgadējais kongress, kurā šoreiz plānotas arī priekšlaicīgas "izpildinstitūciju vēlēšanas".

LHF vadības vēlēšanas notiek ik pēc četriem gadiem. Pašreizējais LHF valdes priekšsēdētājs (prezidents) Lipmans amatā ir jau kopš 1998. gada, bet iepriekšējo reizi ievēlēts amatā 2014. gada septembrī. Formāli Lipmana pilnvaru termiņš ir līdz 2018. gada 12. septembrim, tomēr tieši pēc Lipmana iniciatīvas LHF kongresa darba kārtības jautājumos iekļauts punkts "LHF lēmējinstitūciju vēlēšanas"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!