Foto: Itar-Tass/Scanpix

Par Kazahstānas hokeja izlases jauno galveno treneri apstiprināts Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Kazahstānas kluba Astanas "Baris" vadītājs Vladimirs Krikunovs, vēsta vietējā hokeja federācija.

Noslēgtā līguma termiņš netiek minēts.

Kopā ar Krikunovu par izlases jauno ģenerālmenedžeri apstiprināts hokeja aģents Šumi Babajevs. Abiem speciālistiem uzdots izveidot izlases gatavošanās plānu 2012./13.gada sezonai.

Iepriekš Kazahstānas izlasi vadīja Andrejs Šajanovs. Maijā viņš nepalīdzēja valstsvienībai saglabāt vietu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, kā rezultātā tika atlaists.

"Baris" komandas galvgalī Krikunovs stājās jūnija sākumā. Pirms tam aprīlī viņš paziņoja, ka neturpinās darbu ar divkārtējo KHL čempionvienību Kazaņas "Ak Bars", kuru pārstāv latviešu uzbrucējs Lauris Dārziņš.

Krikunovs iepriekš vadīja arī Ņižņekamskas "Ņeftehimik" vienību, bet "Ak Bars" komandu viņš iepriekš trenēja laikā no 1999. līdz 2001.gadam.

Izlašu līmenī 62 gadus vecais Krikunovs strādājis ar Slovēniju (1996.gadā), Baltkrieviju (2002.gadā), kā arī Krieviju (2005. un 2006.gadā).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!