Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas aizsargam Artūram Kuldam, kuram neizdevās nostiprināties Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Vinipegas "Jets", aizvadītajā treniņnometnē nav sanācis parādīt sevi no labākās puses, izteicās hokejists.

Kā zināms, otrdien Kulda tika atskaitīts no "Jets" kopējiem treniņiem.

Viņš tika ievietots neaizsargāto spēlētāju sarakstā, kas nozīmēja, ka 48 stundu laikā Kuldu drīkstēja savā sastāvā iekļaut jebkurš NHL klubs.

Tomēr, beidzoties minētajam 48 stundu periodam, Kuldu neviens klubs nav paņēmis savā īpašumā, kas nozīmē, ka sezonu viņš sāks Sendžonsas "Ice Caps" komandā, kas spēlē Amerikas Hokeja līgā (AHL).

"Komandas pirmssezonas treniņnometne man atstāja ļoti labu iespaidu, jo viss bija noorganizēts visaugstākajā līmenī," pastāstīja Kulda.

"Domāju, ka vienkārši nesanāca parādīt savas labākās prasmes. Uzskatu, ka pārbaudes spēles aizvadīju labā līmenī, taču tajā pašā laikā neparādīju neko īpašu," piebilda hokejists.

Kulda "Jets" rindās piedalījās divās pārbaudes spēlēs.

"Protams, ka citām NHL komandām bija visas iespējas mani iegūt savā īpašumā, taču tagad par to domāt jau ir par vēlu, jo dodos uz savu AHL klubu. Viss ir manis paša rokās. Jādara viss iespējamais, lai es būtu labākais "Ice Caps" komandā. Pēc tam jau pacietīgi jāgaida izsaukums uz "Jets"," optimismu bija saglabājis Kulda.

Līdz šim Kulda piederēja Atlantas "Thrashers" komandai, kas šosezon pārcēlusies uz Vinipegu un ieguvusi "Jets" vārdu.

"Abu klubu organizācijās ir savas atšķirības, treniņprocesi norisinās nedaudz citādāk. Arī testi, kurus veicām trenažieru zālē, atšķīrās no tiem, pie kādiem biju pieradis," piebilda aizsargs.

Kā ziņots, vasarā Kulda noslēdza kvalifikācijas līgumu ar "Jets" komandu uz vienu gadu.

"Thrashers" komanda Kuldu draftēja 2006.gadā, bet šajā laikā Latvijas aizsargs NHL aizvadījis tikai sešas spēles, kurās izcēlies ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Pagājušajā sezonā Kulda "Thrashers" sastāvā piedalījās divās cīņās, bet lielāko daļu sezonas spēlēja AHL komandas Čikāgas "Wolves" sastāvā, kurā 69 spēlēs guva piecus vārtus un izpildīja 12 rezultatīvas piespēles.

Jau vēstīts, ka "Thrashers" komanda aizvadītajā sezonā ar 80 punktiem 82 spēlēs ieņēma 12.vietu Austrumu konferencē, neiekļūstot Stenlija kausa izcīņā.

Gatavojoties jaunajai sezonai, NHL komandu treniņnometnēs no Latvijas hokejistiem pašlaik vēl atrodas Kaspars Daugaviņš (Otavas "Senators"), Oskars Bārtulis (Filadelfijas "Flyers") un Raitis Ivanāns (Kalgari "Flames"), kuram pēc ilgstošas galvas traumas dota atļauja piedalīties kontakta cīņā.

Jaunā NHL regulārā sezona sāksies 6.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!