Foto: Vida Press
Ķīnas "Kuņlun Red Star" sieviešu hokeja komanda ar nākamo sezonu spēlēs Kanādas Sieviešu hokeja līgā (CWHL) un ir piesaistījusi vienu no vadošajām pasaules čempionāta vārtsardzēm, vēsta Kanādas mediji.

"Kuņluņ Red Star" būs sestā CWHL komanda un tās mājvieta būs Ķīnas pilsēta Šeņcžeņa. Sadarbības līgums ar Ķīnas klubu noslēgts uz pieciem gadiem, ziņo portāls "sportsnet.ca".

"Šis ir vēsturisks moments sieviešu hokejā," par Ķīnas kluba pievienošanos saka līgas komisāre Brenda Andersa. "Sieviešu hokejs attīstīsies starptautiski un 2022. gada Pekinas ziemas olimpisko spēļu gaidās rādīs ceļu citiem ziemas sporta veidiem. Runa nav tikai par hokeju, bet par kopējo sieviešu sporta izaugsmi."

Līdz ar jaunas komandas pievienošanos CWHL čempionāta kalendārs palielinājies līdz 30 spēlēm, un piecas Ziemeļamerikas komandas Ķīnā aizvadīs trīs spēļu sērijas katra.

Gatavojoties debijai CWHL, "Kuņluņ Red Star" piesaistījuši Somijas vadošo vārtsardzi Noru Ratiju (attēlā) un amerikāņu uzbrucēju Kelliju Staku. Šāgada pasaules sieviešu hokeja čempionātā Ratija palīdzēja Somijas izlasei izcīnīt bronzas medaļas, savukārt Staka ir šāgada pasaules čempione.

CWHL spēlē komandas no Kalgari, Bremptonas, Toronto, Monreālas un Bostonas.

Kā zināms, "Kuņluņ Red Star" vīriešu hokeja komanda, kas bāzējas Pekinā, no 2016. gada spēlē Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), bet Krievijas jaunatnes hokeja līgā (MHL) jaunajā sezonā iesaistīsies "Kuņluņ Red Star Junior", bet Krievijas Augstākajā hokeja līgā (VHL) - "Kuņluņ Red Star Capital".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!