Foto: F64

Latvijas čempionvienība hokejā "Liepājas metalurgs" Baltkrievijas atklātā čempionāta (BAČ) spēlē svētdien ar rezultātu 5:3 (2:1, 0:1, 3:1) izbraukumā pieveica "Vitebsk" komandu, tiekot pie savas septītās uzvaras pēc kārtas.

Aizvadītajā mačā uzvarētājiem divus vārtus guva Toms Zeltiņš, kurš arī izpildīja vienu rezultatīvu piespēli, bet pa reizei precīzi bija Raimonds Tūbelis, Ričards Birziņš un Sergejs Voroņins. Savukārt ar trim rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Egils Kalns.

Šī abām komandām bija ceturtā savstarpējā spēle šosezon un liepājnieki tika pie ceturtā panākuma - iepriekš Latvijas klubs ar 3:2 uzvarēja izbraukumā un attiecīgi ar 4:3 un 12:3 savā laukumā.

Šī Liepājas klubam bija otrā no četrām izbraukuma spēlēm. Pirmajā komanda piektdien ar rezultātu 2:1 uzvarēja Novopolockas "Himik-SKA" komandu.

BAČ kopvērtējumā "Liepājas metalurgs" ar 38 punktiem 18 spēlēs nostiprinājās ceturtajā vietā, bet "Vitebsk" ar 15 punktiem 22 mačos atrodas devītajā pozīcijā.

Čempionāts tiek aizvadīts trīs posmos. Pirmajā visas 11 komandas savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet otrajā vienības tiks sadalītas divās grupās. A grupā tiks iedalītas komandas, kuras pēc pirmā posma ieņems 1.-6.vietu, bet B grupā sacentīsies komandas no 7. līdz 11.vietai. Otrajā posmā komandas grupās izspēlēs vēl divus apļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!