Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēlē otrdien Vašingtonas "Capitals" krievu superzvaigzne Aleksandrs Ovečkins guva pārsteidzošu uzvaru nesošo "golu", raidot ripu vārtos no gaisa, bet citā mačā Vinipegas "Jets" tika pie panākuma, atspēlējot trīs vārtu deficītu.

Ovečkina neticamais vārtu guvums 67 sekundes pirms pamatlaika beigām palīdzēja "Capitals" ar 4:3 pieveikt Pitsburgas "Penguins", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 2-1. Sērijas nākamā spēle 3. maijā notiks Pitsburgā.

Pitsburgā notikušajā spēlē cīņas gaitā nevienai komandai tā arī neizdevās iegūt vairāk nekā vienu vārtu pārsvaru, bet mača liktenis noskaidrojās pašā cīņas izskaņā. Priekšpēdējā minūtē Niklass Bekstrēms savā laukuma pusē pārtvēra ripu un pretuzbrukumā divi pret vienu aizsargu atdeva piespēli Ovečkinam, kura metienu atvairīja "Penguins" vārtsargs Mets Marejs. Ripa gaisā lidoja garām "Penguins" vārtiem, bet Ovečkins to pamanīja un lielajā ātrumā pamanījās trāpīt pa ripu gaisā un gūt uzvaru nesošos vārtus.

Uzvarētāju rindās vēl mačā ar vārtu guvumiem izcēlās Džons Karlsons, Čandlers Stīvensons un Mets Niskanens. "Pingvīnu" sastāvā precīzi bija Džeiks Gencels, Patriks Hornkvists un Sidnijs Krosbijs.

Savukārt "Jets" savu līdzjutēju priekšā paveica nelielu "play off" cīņu brīnumu, atspēlējot trīs vārtu deficītu un ar 7:4 pieveicot Našvilas "Predators". Arī "Jets" ir sērijā tagad vadībā ar 2-1, bet nākamais mačs 3. maijā atkal notiks Vinipegā.

Pirmajā periodā "Predators" pēc Maika Fišera, Pernela Karla Subana un Ostina Vatsona precīzajiem metieniem panāca 3:0 savā labā, ko otrā perioda sākumā ātri vien atspēlēja "Jets". Nepilnu trīs minūšu laikā Pols Ščastnijs, Dastins Buflīns un Džeikobs Trouba izlīdzināja rezultātu, bet neilgi pirms otrā pārtraukuma Buflīns panāca jau 4:3 "Jets" labā.

Pēdējās trešdaļas vidū Filips Forsbergs izlīdzināja rezultātu, bet piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Bleiks Vīlers guva uzvaru nesošos vārtus. Mača izskaņā "Predators" noņēma vārtsargu, ko izmantoja "Jets" – tukšos vāros ripas raidīja Vīlers un Brendons Taņevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!