Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Piekto uzvaru piecās Latvijas atklātā hokeja čempionāta spēlēs svētdien izcīnīja "Ozolnieki/Monarch" komanda, kas savā laukumā ar rezultātu 5:2 (0:0, 4:1, 1:1) pieveica Lietuvas komandu Elektrēnu "Enerģija".

Šajā cīņā uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva Helmuts Eniks, Andis Āboliņš, Aleksandrs Šiškovičs, Nikolajs Jerofejevs un Edgars Lipsbergs.

Latvijas atklāta čempionāta kopvērtējumā "Ozolnieki/Monarch" ar maksimāli iespējamajiem 15 punktiem piecās spēlēs nostiprinājās līderpozīcijā, bet tai ar 12 punktiem piecās spēlēs seko JLSS/"Zemgale". Pa sešiem punktiem izcīnījušas "SMS Credit.lv", "Rīga/Prizma", "Latgale" un "Juniors", pa trim punktiem iekrājušas "Liepājas metalurgs 2" un "Rīga 95" vienības, bet "Rīga"/LSPA un "Enerģija" pie punktiem vēl nav tikušas.

Kā ziņots, Latvijas atklātajā čempionātā šosezon pirmo reizi kopš 1947.gada startē desmit komandas.

Komandas, kas regulārajā čempionātā ierindosies pirmajās divās vietās, izslēgšanas spēles sāks no pusfināla. Ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies komandas, kuras ierindosies no 3. līdz 6.vietai, bet "Enerģija" izslēgšanas spēlēs nepiedalīsies.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas Latvijas čempionāta finālsērijā "Liepājas metalurgs 2", kurai pievienojās spēcīgākie "Liepājas metalurga" komandas hokejisti, ar 4-0 pieveica "Ozolnieki/Monarch".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!