Foto: sportacentrs.com

Uzvaras Latvijas hokeja čempionāta mačos starp vadošā četrinieka komandām sestdien izcīnīja "Ozolnieki"/"Monarch" un "Juniors" komandas.

"Juniors" hokejisti sagādāja pirmo zaudējumu šosezon pamatlaikā "SMScredit.lv" komandai, triumfējot ar 5:4 (1:0, 2:2, 2:2). Vēl četras minūtes pirms pamatlaika beigām "Juniors" bija vadībā ar 5:2, tomēr Toma Bluka un Andreja Kardaša gūtie vārti palīdzēja čempionāta līderiem pietuvoties līdz 4:5. Neizšķirtu gan viņiem izraut vairs nesanāca.

Uzvarētājiem ar diviem gūtajiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Ričards Kondrats.

Savukārt "Ozolnieki"/"Monarch" ar 5:2 (1:1, 2:0, 2:1) izbraukumā pieveica čempionvienību "Liepājas metalurgs 2". Uzvarētājiem divus vārtus guva Viktors Bļinovs.

Latvijas čempionāta kopvērtējumā joprojām ļoti pārliecinošā līderpozīcijā ar 43 punktiem 16 spēlēs atrodas "SMScredit.lv" komanda, kurai ar 28 punktiem seko "Ozolnieki"/"Monarch". "Juniors" ar 26 punktiem pakāpās uz trešo vietu, bet tai ar 25 punktiem seko "Liepājas metalurgs 2".

Kā ziņots, šosezon Latvijas čempionātā piedalās astoņas komandas. No Latvijas virslīgas čempionāta dalībnieku vidus salīdzinājumā ar aizvadīto sezonu pazudusi "Rīga"/LSPA vienība un Lietuvas klubs Elektrēnu "Enerģija", līdz ar to pirmo reizi daudzu gadu laikā turnīrs zaudējis atklātā čempionāta statusu.

Savukārt čempionātā dalību atsaukušās Daugavpils "Latgale" vietā startē komanda "Rīga"/"Prizma 2'', kas tika apstiprināta jau pēc sezonas sākuma.

Pagājušajā sezonā finālsērijā otro reizi pēc kārtas uzvarēja "Liepājas metalurga 2" komanda, kas ar rezultātu 4-1 pārspēja "Ozolnieki/Monarch" hokejistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!