Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Minimālu uzvaru Somijā notikušā Četru nāciju turnīra pēdējā, trešajā, spēlē sestdien izcīnīja Krievijas U-20 otrās izlase, kuras sastāvā spēlēja arī jaunais Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Ainārs Podziņš.

Aizvadītajā mačā Krievijas komanda ar rezultātu 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) pieveica Čehijas vienaudžus.

Podziņš ar rezultativitātes punktiem vai soda minūtēm neizcēlās, bet vienīgos vārtus spēles 15.minūtē guva Ignats Zemčenko.

Kā ziņots, turnīra pirmajā spēlē ceturtdien Krievijas izlase ar 1:3 zaudēja Somijai, bet otrajā mačā ar 3:4 pēcspēles metienu sērijā piekāpās arī Zviedrijas vienaudžiem. Šajā cīņā Podziņš guva vienus vārtus pamatlaikā.

Jau vēstīts, ka Podziņš ir dzimis Jūrmalā, bet agrā bērnībā kopā ar vecākiem pārcēlies uz Krieviju un kādu laiku bijis šīs valsts jaunatnes izlases kandidātu vidū.

Šī gada sākumā Latvijas Hokeja federācija (LHF), pamatojoties uz Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) noteikumiem, atklāja, ka Podziņš Latvijas izlasi varētu pārstāvēt no 2012.gada septembra, kad viņš būtu divus gadus nospēlējis Latvijas komandās.

Savukārt tagad, kad viņš ir pārstāvējis Krievijas U-20 valstsvienību, uzbrucēja pievienošanās Latvijas izlasei kļūs praktiski neiespējama, uzskata LHF.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!