Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Ar uzvaru jaunās sezonas Latvijas hokeja čempionātu sestdien iesāka "Rīga"/"Prizma" komanda, kas ar rezultātu 7:4 (1:3, 4:0, 2:1) izbraukumā pārspēja "Rīga-96" spēlētājus.

Pirmo trešdaļu ar rezultātu 3:1 savā labā noslēdza jaunākā "Rīga-96" komanda, bet nākamos sešus vārtus guva viesi un garantēja panākumu.

Uzvarētājiem ar "hat-trick" izcēlās Daniels Riekstiņš, savukārt pa reizei precīzi meta Imants Ļeščovs, Kaspars Pauče, Deniss Baškatovs un Jānis Puriņš.

Tikmēr "Rīga-96" rindās precīzi meta Jēkabs Birzulis, Ģirts Kalniņs, Gatis Spukts un Augusts Veidenbaums.

Kā ziņots, šosezon Latvijas čempionātā piedalīsies astoņas komandas - "Liepājas metalurgs", "Ozolnieki/Monarch", Daugavpils "Latgale", "SMScredit.lv", JLSS/"Zemgale", "Rīga/Prizma", "Juniors" un "Rīga-96".

No Latvijas virslīgas čempionāta dalībnieku vidus salīdzinājumā ar aizvadīto sezonu pazudusi "Rīga"/LSPA vienība un Lietuvas klubs Elektrēnu "Enerģija", līdz ar to pirmo reizi daudzu gadu laikā turnīrs zaudējis atklātā čempionāta statusu.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā pirmo reizi kopš 1947.gada startēja desmit komandas.

Finālsērijā otro reizi pēc kārtas uzvarēja "Liepājas metalurga 2" komanda, kas ar rezultātu 4-1 uzvarēja "Ozolnieki/Monarch" hokejistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!