Foto: RIA Novosti/Scanpix
Pēdējā laikā vairākus pārsteigumus sarūpējusī "Rīgas" komanda otrdien Latvijas hokeja virslīgas spēlē viesos tikai ar 3:2 (2:1, 0:0, 1:1) pārspēja turnīra pastarīti "Pārdaugava".

Pirmajā trešdaļā divus vārtus iemeta Oļegs Šišļaņņikovs un "Rīga" pārņēma vadību, tomēr jau pirmā perioda izskaņā deficītu samazināja Niks Sandis Voiceščuks, bet 47. minūtē izlīdzinājumu 2:2 panāca Gints Leitis.

Tomēr 51. minūtē "Rīgas" komandai uzvaru izrāva Emīls Potāpovs.

"Rīga" savā iepriekšējā mačā pirms nedēļas spēja pieveikt kopvērtējuma līderi "Zemgale"/LLU, bet pirms tam gada sākumā otro reizi šosezon apspēlēja arī ambiciozo Ogres komandu "Kurbads". Tikmēr "Pārdaugava" pirms nedēļas nopelnīja tikai savu pirmo punktu šosezon, pēcspēles metienu sērijā piekāpjoties citai savas sporta skolas komandai "Prizma".

Ļoti svarīgi mači virslīgā tiks aizvadīti trešdien, jo risināsies divi savstarpēji dueļi starp pirmā četrinieka vienībām - "Mogo" uzņems "Liepāju", bet "Kurbads" viesosies Jelgavā pie "Zemgale"/LLU.

Kopvērtējumā līdere ar 54 punktiem 25 spēlēs joprojām ir "Zemgale"/LLU komanda, tomēr tikai divus punktus tai zaudē "Mogo", kas turklāt aizvadījusi par trim spēlēm mazāk. Pēc trešdienas spēles jelgavniekiem līdz sezonas beigām būs atlikuši vairs tikai četri dueļi.

Tikmēr "Kurbads" ar 44 punktiem 22 cīņās ir trešajā pozīcijā, bet valsts čempionei "Liepājai" ir 33 punkti 21 spēlē. Tālāk piektajā vietā ar 30 punktiem 22 mačos ir "Rīga", pie 26 punktiem 24 spēlēs tikusi "Prizma", bet "Pārdaugava" 24 cīņās iekrājusi vienu punktu.

Šosezon turnīrā startē septiņas komandas, kas aizvada piecu apļu turnīru, sešām labākajām sasniedzot "play-off" cīņas.

Pateicoties "Optibet" atbalstam, šogad atkal norisinās Latvijas kausa izcīņa hokejā, kā arī tika aizvadīta Zvaigžņu spēle. Kausa fināls būs 17.februārī, un šajā turnīrā eksperimentālā kārtā tiks izmēģināts pagarinājums formātā "trīs pret trīs".

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem hokejā tika kronēti "Liepājas" hokejisti, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja "Kurbadu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!