Foto: AFP/Scanpix

Latvijas klubs "Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta spēlē šestdien savā laukumā ar rezultātu 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) uzvarēja Latvijas speciālista Aleksandra Beļavska trenēto Baltkrievijas komandu Bobruiskas "Dinamo-Šiņņik".

Vienīgos vārtus spēles 17.minūtē guva Andris Siksnis, kuram rezultatīvi piespēlēja Gatis Sprukts un Deivids Sarkanis. Otrajā trešdaļā tiesneša nozīmēto "bullīti" nespēja realizēt Oskars Batņa.

Savukārt nepārspēts šajā cīņā palika rīdzinieku vārtsargs un Nils Grīnfogels, kuram tā ir trešā "sausā" spēle šosezon. Rīdzinieku labākā mača spēlētāja balvu saņēma Matīss Gelažis.

"Rīgas" komandai šī bija trešā uzvara pēc kārtas.

Svētdien abas komandas turpat Piņķos tiksies atkārtoti.

Sagaidāms, ka tuvākajā laikā "Rīgas" komanda oficiāli nodrošinās vietu izslēgšanas spēļu turnīrā, jo pie ceļazīmes jau tikušas Rietumu konferences vadošās četras komandas, kurām līdzās ir arī rīdzinieki.

Pirms tam šonedēļ rīdzinieki divreiz uzņēma Baltkrievijas komandu Minskas "Junostj", gūstot panākumus ar 2:0 un 2:1.

"Rīgai" šis gads nebija iesācies sekmīgi, jo vispirms Čehijā ar 2:4 tika atzīts vietējās Karlovi Vari "Energie" pārākums, bet pēc tam Austrijā ar 2:4 nācās piekāpties turienes Zalcburgas "Red Bull" hokejistiem.

Tikmēr "Dinamo-Šiņņik" komandai sešos šī gada mačos izdevies uzvarēt tikai vienreiz.

Decembrī 11 no "Rīgas" komandas spēlētājiem un galvenais treneris Leonīds Tambijevs Latvijas U-20 izlases rindās startēja pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā, kuru vienība noslēdza otrajā vietā, netiekot pie vienīgās ceļazīmes uz augstāko divīziju.

Šīs sezonas 41 spēlē "Rīgas" vienība piedzīvojusi 11 zaudējumus pamatlaikā. "Rīgas" komandai MHL turnīrā ir arī viena tehniskā uzvara, jo no sacensībām izslēgta Ungārijas vienība Budapeštas "Patriot". Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik "Rīgas" komanda ar 84 punktiem ieņem piekto vietu, bet "Dinamo-Šiņņik" ar 52 punktiem atrodas 15.pozīcijā, cīnoties par iekļūšanu izslēgšanas cīņās.

Pēc "Patriot" komandas izslēgšanas MHL regulārajā čempionātā palikušas 39 komandas no septiņām valstīm, kas sadalītas divās konferencēs un četrās divīzijās. Pēc regulārās sezonas izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras konferences 16 spēcīgākās vienības.

Trīs iepriekšējās sezonās Leonīda Tambijeva vadītā "Rīgas" komanda spēja iekļūt Harlamova kausa izcīņas turnīrā, tomēr allaž jau pirmajā kārtā zaudēja Mitišču "Atlanti" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!