Foto: F64

Pieredzējušais latviešu aizsargs Rodrigo Laviņš piekritis nākamo sezonu pavadīt Latvijas čempionāta vienībā "Kurbads".

Laviņš iepriekš pārstāvēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Rīgas "Dinamo", bet aizvadītajā sezonā aizsargs laukumā devās vien epizodiski un neizslēdza iespēju, ka varētu beigt aktīvā spēlētāj akarjeru un pievērsties trenera darbam.

"Šo komandu izvēlējos divu iemeslu dēļ. Pirmais - hokejs man joprojām nav apnicis un ir liela vēlme spēlēt. Hokejs joprojām ir sirdslieta. Otrs iemesls ir tas, ka jau desmit gadus tā ir man pazīstama organizācija, kurā vienmēr ir bijusi patīkama atmosfēra. Zinu arī lielāko daļu "Kurbada" spēlētāju. Domāju, ka būs labs kolektīvs," pievienošanos klubam pamato 39 gadus vecais Laviņš. "Vēl viens būtisks aspekts ir tas, ka pēc 37 gadu pārtraukuma atgriežos pie sava pirmā trenera Ginta Bisenieka."

Komanda uzsver, ka Laviņa pieredze un meistarība būs tai ļoti noderīga savu mērķu sasniegšanai, kā arī svarīga jaunajiem spēlētajiem, lai no hokeja lielmeistara mācītos sporta veida zinības.

Laviņš Rīgas "Dinamo" komandā spēlēja kopš 2008.gada, kopumā piedaloties 240 mačos. Tajos viņš iekrāja deviņus vārtu guvumus, 23 rezultatīvas piespēles un pozitīvu lietderības koeficientu +6. Karjeras laikā aizsargs spēlējis arī Ziemeļamerikā, Somijā, Zviedrijā, Vācijā un Krievijā.

Laviņš šajā pavasarī Minskā piedalījās savā 14.pasaules čempionātā. Tāpat viņa rēķinā arī trīs olimpiskās spēles. Kopumā izlasē Laviņš nospēlējis 230 spēles, kuru laikā guvis 17 vārtus un veicis 40 rezultatīvas piespēles. Pieredzējušais aizsargs ir visvairāk valstsvienībā spēles aizvadījušais hokejists.

Vēl "Kurbada" komandai pievienojies aizsargs Edmunds Kniksts, kurš lielāko karjeras daļu aizvadījis "Liepājas metalurga" komandā, bet iepriekšējās divas sezonas pavadīja Francijā.

Līdz ar šo divu aizsargu pievienošanos klubs ir noslēdzis sastāva komplektāciju gaidāmajai sezonai, kurā cer cīnīties par čempionu titulu.

"Kurbadu" nākamajā sezonā pārstāvēs vārtsargi Dmitrijs Žabotinskis un Uldis Čalpa, aizsargi Rodrigo Laviņš, Edmunds Kniksts, Toms Bluks, Edgars Adamovičs, Renārs Valters, Hārdijs Parādnieks, Pauls Zvirbulis un Andris Vegners, kā arī uzbrucēji Pēteris Ostošovs, Aleksandrs Macijevskis, Renārs Undelis, Toms Hartmanis, Jurijs Kļujevskis, Mārcis Zembergs, Ēriks Bisenieks, Jānis Straupe, Dāvis Straupe, Toms Zeltiņš, Jānis Bērziņš, Henrijs Uzraugs, Kristaps Legzdiņš, Ralfs Melders un Artjoms Ogorodņikovs.

Iepriekšējo sezonu "Kurbads" sāka ar treneri Aigaru Razgalu priekšgalā, tomēr janvāra sākumā viņu amatā nomainīja Aigars Cipruss, kurš palīdzēja klubam Latvijas čempionāta noslēgumā izcīnīt sudraba medaļas. Nākamajai sezonai vienību gatavo Gints Bisenieks.

Interesi piedalīties nākamās sezonas Latvijas hokeja čempionātā pauduši 12 klubi. Aizvadītajā sezonā Latvijas čempionātā startēja tikai sešas komandas, pirmo titulu vēsturē izcīnot "Rīga/Prizma" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!