Foto: AFP/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien uzvaru sīvā cīņā guva Kārļa Skrastiņa pārstāvētais klubs Dalasas "Stars", kas savā laukumā ar 2:1 (0:0, 1:0, 1:1) pieveica Vašingtonas "Capitals".

Latviešu aizsargs nospēlēja 17:14 minūtes, bloķēja piecus pretinieku metienus, divreiz pielietoja spēka paņēmienu, bet spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Skrastiņš laukumā bija arī pēdējās sekundēs, kad "Capitals" izmisīgi centās panākt izlīdzinājumu. 7,6 sekundes pirms mača beigām ripa arī ielidoja "Stars" vārtos, taču vārtu guvumu tiesnesis atcēla. Pirms ripa ielidoja vārtos, Skrastiņš centās apturēt "Capitals" zvaigzni Aleksandru Ovečkinu, kurš vēlāk uztriecās virsū "Stars" vārtsargam Endrū Rejkroftam.

Rejkrofts kļuva par vienu no mačā spožākajām zvaigznēm, jo atvairīja 37 no 38 metieniem. "Stars" hokejsiti mačā izdarīja vien 21 metienu.

Otrā perioda 14.minūtē Maiks Ribeiro vadībā izvirzīja "Stars", bet izšķirošie brīži bija pēdējās trešdaļas vidū. Sākumā Maiks Knuble izlīdzināja rezultātu, bet pēc 20 sekundēm Brendons Sīgals ar spēcīgu metienu guva uzvaras vārtus.

"Stars" tā bija piektā uzvara pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!