Šodien ar spēlēm pulksten 17:15 starp Vācijas un Austrijas, kā arī Slovēnijas un Dānijas izlasēm sāksies atpalicēju turnīra cīņas par vietas saglabāšanu elites grupā, bet 21:15 uz ledus izies Krievijas un Šveices, kā arī ASV un Somijas valstsvienības.
Īpaši saspringtas solās būt cīņas par 13. līdz 16. vietu, jo četru līdzvērtīgu komandu mikroturnīrā pat viens zaudējums var izrādīties liktenīgs. Bet to, ka neviena no izlasēm nevēlas pamest augstāko divīziju, šķiet piebilst ir lieki.

Vakarā - pulksten 21:15 - cīņas sāks arī "biezā" gala komandas. Proti, Vīnē E grupas ietvaros tiksies Krievija un Šveice, bet Insbrukā (F grupa) - ASV un Somijas valstsvienības.

Atgādinām, ka krievi otrajā posmā iekļuva uzvarot Baltkrievijas un Austrijas izlases, kā arī cīnoties neizšķirti ar slovakiem, un šobrīd ar trim punktiem ieņem otro vietu E grupā.

Šveices izlase no priekšsacīkstēm saglabājusi divus punktus par uzvaru pār kazahiem. Vēl sieru, banku un pulksteņu zemes pārstāvji pirmajā posmā piekāpās Čehijai un pārspēja Vāciju.

ASV izlase cīņas F grupā sāk ar diviem punktiem azotē, kas iegūti par uzvaru pār Latviju. Vēl jeņķi vakar piekāpās Kanādas izlasei, bet turnīra pirmajā dienā sagrāva slovēņus.

Visbeidzot, Somijas izlasei vietu otrajā posmā garantēja uzvaras pār salīdzinoši vājākajām Dānijas un Ukrainas komandām, bet pagaidām vienīgajā mačā ar sava līmeņa komandu - Zviedriju somi piedzīvoja pamatīgu zaudējumu 1:5.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!