Latvijas izlases pirmdienas pretinieki Somijas izlase ripu no savas zonas meta ārā, jo mūsējo uzbrukumi burtiski iespieda ziemeļniekus viņu aizsardzības zonā. Pēdējās pāris minūtēs vairāki somu fani pievienojās latviešu korim, jo acīmredzami arī viņi nebija gaidījuši šādu Latvijas izlases spēli.
Artūrs Irbe pirms šīs spēles bija ceturtais labākais vārtu vīrs šajā turnīrā – pirmdienas vakarā viņš otro spēli pēc kārtas nostāvēja „sausā” – atvairot 29 metienus.

Par labāko Latvijas izlases sastāvā tika atzīts Grigorijs Panteļejevs, kurš parādīja līdz šim Insbrukā saturīgāko sniegumu.

Latvijas izlases aizsardzības kvalitāte ir augstākās raudzes, un to pierādīja ne tikai spēle pret Ukrainu, bet arī pret 2004.gada Pasaules kausa izcīņas finālistiem.

Miķelis Rēdlihs: „Domāju, ka rezultāts 0:0 ir taisnīgs, abām komandām bija gūt vārtus, taču tas neizdevās. Protams, žēl, ka tos vienus vārtus neiemetām. Galvenais uzdevums šajā spēlē bija spēlēt no aizsardzības, atsisties pie saviem vārtiem un tad pretuzbrukumos somus vienmēr var noķert.”

- Tagad jāuzvar zviedri!?

„Protams, un tāds noskaņojums šobrīd ģērbtuvē arī ir.”

Leonīds Beresņevs, Latvijas izlases galvenais treneris: „Esmu lepns par saviem puišiem, kuri aizsardzībā cīnījās kā lauvas. Diemžēl neizdevās gūt tos vienus vārtus, kas garantētu vietu ¼ finālā. Tagad jāgaida spēle ar zviedriem, kas saliks visus punktus uz ‘i’.”

Mūsējiem šī vakara spēlē pret zviedriem der tikai un vienīgi uzvara ar jebkādu vārtu starpību. Savukārt Somijas izlasei ir sākušies gaidīšanas svētki, jo kvalifikācijas riņķī viņi ir izspēlējuši visas piecas spēles un ar pieciem punktiem viņi ir ceturtajā vietā. Iemesto un zaudēto vārtu attiecība, tāpat kā Latvijai mīnus 1. Tātad, ja rīt izdodas uzvarēt zviedrus, mēs ar pieciem punktiem un labāku vārtu attiecību ārpus labāko astotnieka atstājam tieši Somijas izlasi. Savukārt zviedriem ir vajadzīgs vismaz neizšķirts, lai ieņemtu pirmo vietu grupā un ¼ finālu nesāktu ar spēli pret Čehiju, bet gan Šveici.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!