Foto: F64

Ar trim rezultatīvām piespēlēm Baltkrievijas atklātā hokeja čempionāta (BAČ) spēlē piektdien izcēlās Latvijas aizsargs Atvars Tribuncovs, bet viņa pārstāvētā "Gomeļ" komanda ar rezultātu 10:0 (5:0, 3:0, 2:0) sagrāva Novopolockas "Himik-SKA" vienību.

Tribuncovs, kurš izlaida iepriekšējo maču, ar rezultatīvu piespēli palīdzēja savai komandai gūt ceturtos, sestos un septītos vārtus.

Tribuncovs cīņas gaitā veica trīs nesekmīgus metienus pa pretinieku vārtiem un maču pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +3.

Šīs sezonas deviņās spēlēs aizsargs tagad guvis trīs vārtus un veicis septiņas rezultatīvas piespēles.

Citā mačā zaudējumu piedzīvoja latviešu uzbrucēja Raimonda Vilkoita pārstāvētā Soļigorskas "Šahtjor" komanda, kas savā laukumā ar 2:3 (0:0, 1:2, 1:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās pagājušās sezonas vicečempioniem Grodņas "Ņeman".

Vilkoits savā otrajā spēlē "Šahtjor" vienības sastāvā ar rezultativitātes punktiem vai soda minūtēm neizcēlās, veicot trīs metienus pa vārtiem un tiekot pie neitrāla lietderības koeficienta.

Pirmo maču BAČ piektdien aizvadīja jaunais uzbrucējs Ivans Dmitrijevs, bet viņa pārstāvētā "Mogiļev" komanda ar 1:2 (0:1, 1:1, 0:0) savā laukumā zaudēja "Ļida" hokejistiem.

Dmitrijevs šī mača statistikas ailītēs neatzīmējās, cīņu noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Kā ziņots, Latvijas čempionvienība "Liepājas metalurgs" piektdien ar 2:3 (0:1, 1:2, 1:0) izbraukumā zaudēja "Junior" komandai, pārtraucot savu piecu uzvaru sēriju.

Kopvērtējumā pašlaik "Gomeļ" ar 26 punktiem desmit spēlēs atrodas līderpozīcijā, "Liepājas metalurgs" ar 18 punktiem atrodas trešajā vietā, "Šahtjor" komanda ar astoņiem punktiem ir astotā, bet "Mogiļev" hokejisti tikuši pie sešiem punktiem, kas viņiem dod devīto pozīciju.

Čempionāts tiek aizvadīts trīs posmos. Pirmajā visas 11 komandas savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet otrajā vienības tiks sadalītas divās grupās. A grupā tiks iedalītas komandas, kuras pēc pirmā posma ieņems 1.-6.vietu, bet B grupā sacentīsies komandas no 7. līdz 11.vietai. Otrajā posmā komandas grupās izspēlēs vēl divus apļus.

Savukārt izslēgšanas spēļu turnīram kvalificēsies visas A grupas komandas un divas labākās B grupas komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!