Foto: Reuters/Scanpix

Uz 2018. gada pasaules hokeja čempionātu, kas maijā risināsies Dānijā, nepilna mēneša laikā pārdots jau vairāk nekā 250 tūkstoši biļešu, ziņo Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF).

Biļešu pārdošana uz atsevišķām grupu turnīra spēlēm sākās 2. februārī. Spēles notiks Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā un Heringā. Kopenhāgenas "Royal Arena" ir 12 500 skatītāju vietas, Heringas arēnā 11 tūkstoši sēdvietu.

"Pēc hokeja mērauklas Dānija ir maza valsts, kurā ir mazāk par pieciem tūkstošiem aktīvo spēlētāju un ir tikai 27 ledus arēnas," saka Detroitas "Red Wings" dāņu hokejists Franss Nīldens. "Tāpēc pasaules čempionāta rīkošana mums ir liels sasniegums. Nebija viegli paredzēt, kāda būs interese par šo turnīru, jo Dānijā daudz populārāks ir futbols. Taču man šķiet, ka dāņi ir sapratuši, ka maijā pie mums notiks kas īpašs."

Kā zināms, Latvija šāgada pasaules čempionātā spēlēs B grupā, Heringā, kopā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju, Dienvidkoreju. A grupā Kopenhāgenā spēlēs Zviedrija, Krievija, Čehija, Slovākija, Austrija, Francija, Šveice un Baltkrievija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!