Zviedrijas izlases vārtsargs Henriks Lundkvists mēneša laikā ir ieguvis divus titulus. Nesen viņa pārstāvētā vienība "Vastra Frolunda" uzvarēja Zviedrijas elites līgā, bet brīdi pirms tam vārtsargs tika nominēts par Eiropas labāko hokejistu martā.
Lundkvists aizvadīja lielisku sezonu, bet play-off turnīrā viņš bija vēl labāks. Marta deviņās spēlēs vārtsargs ielaida tikai 11 ripas. Kopumā martā viņš atvairīja 240 metienus un pierakstījās ar trīs "sausajiem" mačiem.

Lundkvists, kurš dzimis Ārē, Zviedrijas populārākajā slēpošanas kūrortā, slēpošanu nekad nav uzskatījis par savu sporta veidu. "Mans sporta veids vienmēr ir bijis hokejs", saka zviedrs. Henriks ar savu dvīņu brāli Džoelu tika draftēti 2000.gadā. Henriku izvēlējās Ņujorkas "Rangers", Džoelu- Dalasa. Tagad abi spēlē kopā Zviedrijā. Par Henrika spēlētprasmi varēja pārliecināties pagājušajā pasaules čempionātā, kad zviedrs tika atzīts par turnīra labāko vārtsargu. Šosezon viņa statistika ir vairāk kā pārliecinoša- 93.6% atvairītu metienu un vidēji spēlē ielaistas 1.79 ripas īpašus komentārus neprasa.

"Es biju ļoti motivēts labi nospēlēt play-ofos", Lundkvists atzīst portālam Eurohockey.net. "Es vēlējos vinnēt, lai ko tas man maksātu. Gribu teikt arī to, ka tas nebija tikai mans nopelns, visa komanda spēlēja lieliski. Jūtos pagodināts, ka esmu ieguvis šādu balvu- mēneša labākais spēlētājs."

Pateicoties NHL lokautam, elites līga bija viena no spēcīgākajām Eiropā šosezon. Vai vārtsargs domā tāpat? "Es nezinu. Ir grūti vērtēt līgas", viņš saka. "Ir daudzas citas līgas, kurās arī ir NHL zvaigznes. Tās ir ļoti līdzīgas, bet es domāju, ka Krievijas superlīga ir vismaz tikpat laba cik elites sērija." Lielā mērā pateicoties līgas zvaigznēm, šogad Zviedrijā palielinājās skatītāju skaits. Lundkvists:"Ir patiess prieks par lielo uzmanību no līdzjutēju puses. Es tikai ceru, ka šeit (līgā) nebūs solis uz atpakaļ, ja NHL tomēr notiks."

Atgādināšu, ka par februāra spēlētāju tika nominēts Trenčinas "Dukla" uzbrucējs Marians Gaboriks. Starp citu, Gaboriks no savas kabatas ir sponsorējis jauno ledus arēnu, kuru šovasar atklās Trenčinā. Tā būs daļa no lielā sporta kompleksa. Halles izmaksas ir aptuveni 10 miljonu Eiro robežās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!