Foto: LETA

Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) ikgadējā kongresā nolemts 2023. gada pasaules čempionāta rīkošanas tiesības piešķirt Krievijas pilsētai Sanktpēterburgai, vēsta IIHF.

Tāpat IIHF kongresā nolemts, ka 2024. gada pasaules čempionāts notiks Čehijā, bet 2025. gada turnīru kopā rīkos Zviedrija un Dānija. Sākotnēji visas šīs valstis pretendēja uz 2023. gada turnīra uzņemšanu, bet IIHF kongresā nolēma tām visām piešķirt rīkošanas tiesības, sadalot tās uz nākamajiem gadiem.

Krievija apņēmusies līdz 2023. gadam Sanktpēterburgā uzbūvēt jaunu arēnu, kura kļūtu par lielāko pasaulē. Paredzams, ka tajā varētu satilpt no 21 500 līdz 23 000 līdzjutēju. Tajā būs arī 13 plašas ģērbtuves, kurās sportistiem un komandu pārstāvjiem būs viss nepieciešamais.

"Mēs pasaules čempionātu esam rīkojuši septiņas reizes un vienmēr nodrošinājām augstākā līmeņa servisu un drošību komandām un faniem," IIHF citē Krievijas Hokeja federācijas prezidenta Vladislava Tretjaka teikto.

2020. gada pasaules čempionāts risināsies Šveicē, bet gadu vēlāk turnīru kopīgiem spēkiem rīkos Baltkrievija un Latvija. Savukārt 2022. gada čempionāts risināsies Somijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!