Foto: F64
Krievijas hokeja izlasei lielākās galvassāpec pirmajās spēlēs izraisīja cīņa mazākumā, bet Latvijas izlase pasaules hokeja čempionātā ir pierādījusi savu kaujiniecisko noskaņojumu, sarunā ar Krievijas medijiem izteicās Toljati "Lada" galvenais treneris Artis Ābols.

Ilgi gaidītais Latvijas un Krievijas duelis pasaules čempionātā Maskavā pirmdien, 9. maijā, sāksies pulksten 16:15. Portāls "Delfi" piedāvās spēles teksta tiešraidi.

Latvijas izlase pirmajās divās spēlēs pret spēcīgajām Zviedriju un Čehiju nezaudēja pamatlaikā, iegūstot divus svarīgus punktus kopvērtējumā. Tikmēr turnīra mājiniece Krievija čempionāru iesākusi samocīti, negūstot vārtus pret Čehiju (0:3) un nepārliecinoši ar 6:4 uzvarot Kazahstānu.

"Visi gaidīja no Krievija labāku sākumu, bet Čehija ir līdzvērtīgs pretinieks, zaudējums nav nekas sensacionāls. Krievijas hokejisti izskatījās nepārliecinoši un čehi pelnīti paņēma trīs punktus," sarunā ar "R-Sport" izteicās Ābols. "Pēc tā zaudējuma visi gaidīja, ka mājiniekiem būs viegla pastaiga un gūs daudz vārtus pret Kazahstānu. Jā, bija daudz gūto vārtu, bet guva abas izlases. Krievija nelāgi izskatījās mazākumā, bet pēc divām spēlēm nevar spriest par kādām likumsakarībām. Tomēr mazākumā zaudēti četri vārti – tas ir daudz. "

"Latvijas rezultāti līdz šim ir pozitīvi. Lai arī komanda nav atbraukusi spēcīgākajā sastāvā, tā ir kaujinieciska, ko pierādīja mači pret zviedriem un čehiem. Kas svarīgi – abi vārtsargi Edgars Masaļskis un Elvis Merzļikins ir kārtībā," piebilst Ābols.

Tikmēr Krievijas hokeja eksperts Vitālijs Proškins pirms abu valstsvienību spēles norāda, ka Latvijai turnīrā galvenais uzdevums ir uzvarēt Krieviju, nevis pacīnīties, piemēram, par medaļām. "Domāju, ka Latvija spēlē pret Krieviju būs vēl vairāk sagatavojusies, nekā pret Čehiju, jo visi taču grib "iekost" Krievijai. Latvieši sitīsies par katru laukuma centimetru, lai apspēlētu tieši Krieviju. Var pat teikt, ka viņiem nav pat uzdevums iekļūt starp medaļniekiem, bet īpaši apspēlēt Krieviju."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!