Bijušais Latvijas hokeja izlases vārtsargs un Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētājs Artūrs Irbe "360TV" raidījumā "Hattrick ar Puči" dalījās savos novērojumos par degsmes trūkumu šī brīža valstsvienības spēlētājiem, tomēr vienlaikus secināja, ka to ietekmē dažādi ārējie faktori.

"Man šķiet, ka šobrīd nav tādas degsmes un raušanās uz izlasi, kāda tā bija agrāk. Pasauli pārņēmis tāds globālisms, ka hokejistiem dažādās līgās pieejami labi līgumi. Viņiem ir diezgan laba, droša dzīve, un negribas riskēt ar līgumiem. Spēlētāji vairs "nedeg" par Latvijas izlasi," savu viedokli izteica leģendārais hokejists.

Artūrs Irbe jeb "Mūris" karjeras laikā Latvijas hokeja izlasi pārstāvēja deviņos pasaules čempionātos hokejā, valstsvienības vārtus šajos turnīros sargājot 46 spēlēs.

Irbe pēdējo reizi izlases rindās oficiālās sacensībās uz ledus kāpa 2006. gada ziemas olimpiskajās spēlēs.

"Protams, ka mūsu laikā arī zālīte bija zaļāka. Viennozīmīgi, ka toreiz spēlētāji rāvās uz izlasi. Bet bija cita situācija. Šobrīd hokejisti tiek pie garantētiem līgumiem, spēlē Rīgas "Dinamo", kas garantē darbu spēlētājiem, kuri citādi nekādi nevarētu iekļūt KHL (Kontinentālajā hokeja līgā). Viņiem tā ir zināma drošība," iemeslus skaidroja bijušais vārtsargs.

Pilnu interviju ar Artūru Irbi varēs vērot raidījumā "Hattrick ar Puči" trešdien pulksten televīzijas kanālā "360TV" un lietotnē "Shortucut".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!