Foto: LETA
2013.gada pasaules hokeja čempionāta spēlē sestdien ASV izlase ar rezultātu 5:3 (1:2, 4:1, 0:0) uzvarēja Austrijas valstsvienību, turnīru sākot ar panākumu.

Mačs iesākās līdzīgā cīņā, bet pirmie vārtus guva Austrijas hokejisti, kad pēc amerikāņu kļūdas savā zonā ripu ieguva Manuels Latusa, kurš meta vārtu augšējā stūrī. 40 sekundes vēlāk Austrija devās ātrajā pretuzbrukumā, un Daniels Velsers panāca jau 2:0. Perioda vidū vairākumā amerikāņiem Deivids Moss vienus vārtus atguva, pirmajai trešdaļai noslēdzoties ar rezultātu 1:2.

Otrais periods ritēja ar lielu ASV pārsvaru. 24.minūtē aizsargs Ēriks Džonsons ar spēcīgu metienu no zilās līnija izlīdzināja rezultātu, bet sešas minūtes vēlāk Tims Stepltons ieguva vārtsarga atsisto ripu un meta precīzi (3:2). 31.minūtē ASV panāca divu vārtu pārsvaru, kad ātrajā uzbrukumā Ārons Palušajs trieca ripu vārtu tīklā. Austrieši rokas nenolaida un pārtvēra ripu, Davidam Šulleram izejot vienatnē pret vārtsargu, un viņš vienus vārtus savai komandai atguva. Perioda izskaņā ASV bija vairākums, kurā rezultāts kļuva 5:3, jo Džonsons ar spēcīgu raidījumu guva savus otros vārtus mačā.



Noslēdzošajās 20 minūtēs Austrija centās atspēlēties, tomēr amerikāņi to nepieļāva. Pēdējā periodā vārti netika gūti un ASV uzvarēja ar 5:3.

Kā zināms, ASV un Austrija ir Latvijas valstsvienības pretinieces Helsinku apakšgrupā. Vēl šajā grupā ir Krievija, Somija, Vācija, Francija un Slovākija.

$d_id=27; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2013/hockeystar2013/fe.php' ?>

Portāls "Delfi" piedāvā unikālu aplikāciju, kurā var sekot līdzi ne tikai rezultāta izmaiņām visās spēlēs, bet iegūt arī sīku jo sīku statistiku - par komandām un individuāli par katru spēlētāju. Šajā sadaļā meklē arī aktuālo turnīra tabulu, kas atjaunosies līdz ar katras spēles beigu signālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!