Foto: Reuters/Scanpix
ASV hokeja izlase trešdien, 10. maijā, izcīnīja savu trešo uzvaru pasaules čempionāta spēlēs, bez lielas piepūles ar 3:0 (1:0, 2:0, 0:0) pieveicot Itālijas izlasi.

Itāļi līdz ar zaudējumu vēl vairāk sev sarežģījuši dzīvi cīņā par palikšanu elitē, jo komandai ir viens punkts, bet vēl jāspēlē pret Zviedriju, Vāciju un Dāniju. Lai saglabātu vietu elitē, Itālijai nepietiek tikai ar uzvaru pār Dāniju, jo dāņi, kā 2018. gada turnīra rīkotāji, šoreiz no elites nevar izkrist. Tikmēr amerikāņi, kas ir Latvijas izlases nākamā pretiniece, ar šo uzvaru Ķelnes grupas kopvērtējumā ar deviņiem punktiem panākusi līderi Latviju, kas gan aizvadījusi spēli mazāk.
$duelID=623;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>
ASV hokejisti šajā spēlē sevišķi daudz pūles nepielika un gausi veidoja uzbrukumus, lai gan pārsvars bija neapšaubāms. Amerikāņiem divus vārtus guva Broks Nelsons, vienus no tiem mazākumā, bet vēl vienus vairākumā guva Anderss Lī.

Itālijas hokejisti mačā izdarīja vien deviņus metienus, tomēr tas nav turnīra antirekords. Baltkrievijas izlases spēlētāji mačā pret Čehiju izdarīja tikai septiņus metienus.

ASV izlasei tagad būs divas brīvdienas, bet sestdien, 13. maijā to sagaida spēle pret Latviju. Itālijai nākamais mačs plānots 12. maijā pret zviedriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!