Foto: IIHF
Austrijas hokeja izlase svētdien, 15. maijā, pasaules čempionātā sagādāja pirmo pārsteigumu, atņemot punktu ASV valstsvienībai, piekāpjoties vien pagarinājumā ar 2:3 (1:0, 1:1, 0:1, 0:1).

Austrijas un Francijas izlases tiesības spēlēt pasaules čempionātā Somijā ieguva tikai pēc divu agresoru Krievijas un Baltkrievijas izslēgšanas no turnīra. Austrija jau pirmajā spēlē pret zviedriem "parādīja zobus", bet tagad tika pie punkta spēlē pret amerikāņiem.

ASV hokejisti pēc itin drošās uzvaras pār Latviju bikli iesāka spēli pret austriešiem, neuzspieda savu spēles stilu, par ko vēlāk dārgi samaksāja. Spēles 15. minūtē 18 gadus vecais Marko Kaspers pēc teicama reida no aizvārtes atdeva perfektu piespēli Benjaminam Nisneram, kurš izvirzīja vadībā austriešus.

Austrijas izlase otrajā periodā turpināja taktiski atvairīt pretinieku uzbrukumus, bet 35. minūtē panāca jau 2:0 – pēc skaistas saspēles Pauls Hūbers raidīja ripu pretinieku vārtos. Austriešu prieki gan bija īsi, jo pēc 17 sekundēm Kīfers Belovss izslidoja pie vārtiem un raidīja ripu aiz austriešu vārtu Davida Kikerta muguras.

Austrija bija tuvu uzvarai, tomēr komandu iegāza disciplīna. 49. minūtē muļķīgu noraidījumu, pārāk ilgi turot ripu rokā, nopelnīja vārtu autors Hūbers, bet 20 sekundes vēlāk Adams Godets ar teicamu plaukstas metienu panāca 2:2.

Pamatlaika beigās austrieši ieguva skaitlisko vairākumu, bet to ne pamatlaikā, ne pagarinājumā neizmantoja. Spēlējot jau vienādos sastāvos, Austrija ilgi turēja ripu un pēc viena uzbrukuma amerikāņus no zaudējuma glāba vārtu pārliktnis, bet drīz pēc tam ASV izrāva uzvaru – Austrijas hokejisti zaudēja ripu cīņā pie apmales un izgājienā viens pret vienu savu iespēju izmantoja Luks Hjūzs.

Tagad Tamperes grupā Latvija, kas rīt spēlēs pret Norvēģiju, ir vienīgā komanda bez punktiem. Pasaules čempionāta turpinājumā Austrija 17. maijā tiksies ar Čehiju, bet ASV hokejisti jau rīt vakara spēlē tiksies ar mājinieci Somiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!