Vācijas hokeja izlase, kas būs Latvijas pretiniece 2021. gada pasaules čempionāta apakšgrupā, piektdien pārbaudes spēlē piekāpās Baltkrievijai.

Vācijas hokeja izlase mājās ar rezultātu 1:4 (0:2, 1:0, 0:2) zaudēja Baltkrievijai.

Vienīgos vārtus Vācijas izlasē spēles 38. minūtē guva Daniels Šmolcs, bet Baltkrievijas komandā ar vārtu guvumiem izcēlās Germans Ņesterovs, Frenciss Parē, Iļja Usovs un Dmitrijs Znaharenko.

Sestdien abas izlases aizvadīs vēl vienu pārbaudes maču.

Nedēļas sākumā Vācijas Ledus hokeja federācija (DEB) paziņoja, ka inficēšanās ar Covid-19 noteikta galvenā trenera asistentam Metam Makilveinam. Šī iemesla dēļ tika atcelts otrdien paredzētais treniņš un visi komandas pārstāvji viesnīcā ievēroja pašizolāciju.

Pirms tam trenera asistentam tests bijis negatīvs. Makvileins iepriekš jau saņēmis Covid-19 vakcīnu.

Piektdien pārbaudes spēli plānoja aizvadīt arī Šveices un Francijas izlases, bet viena saslimšanas gadījums ar Covid-19 noteikts Francijas valstsvienībā. Abas izlases pārbaudes spēli plānoja aizvadīt arī sestdien, bet abi mači tagad ir atcelti.

Vēlāk Čehija Prāgā ar rezultātu 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) uzvarēja Slovākiju. Dienu iepriekš čehi bija pārāki ar 2:0.

Uzvaras vārtus Čehijas izlasē guva Andrejs Šustrs. Vienīgos Slovākijas valstsvienības vārtus iemeta Martins Fasko-Rudass.

Čehijas izlase uzvarējusi jau sešās pārbaudes spēlēs pēc kārtas.

2021.g ada pasaules čempionāts Rīgā notiks no 21. maija līdz 6. jūnijam.

B apakšgrupā, kur ir Latvija, Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna, mači notiks "Arēnā Rīga", bet A apakšgrupas izlases Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija, Baltkrievija un Lielbritānija savus dueļus aizvadīs Olimpiskā sporta centra futbola laukumā ierīkotajā ledus laukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!